Davutoğlu'ndan İlbaşkanlarına mesajlar

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu."YEGANE TÜRKİYE PARTİSİ AK PARTİ'DİR"Çetin bir seçim sürecinden çıktık. Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, yolumuza kararlılıkla deva

Davutoğlu'ndan İlbaşkanlarına mesajlar

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"YEGANE TÜRKİYE PARTİSİ AK PARTİ'DİR"

Çetin bir seçim sürecinden çıktık. Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, yolumuza kararlılıkla devam etme vakti. Ak Parti milli irade ile yükselmiştir ve milli irade ile yükselmeye devam edecektir. Biz milli iradenin kararına saygı duyduk. Millete küskünlük olmaz, sitem edilmez.  Ak Parti milletin omurgasıdır. Seçim tablosuna baktığımızda bu tablo Türkiye'nin her yerinde olan partinin Ak Parti olduğunu gösterdi. Yegane Türkiye partisi Ak Parti'dir bunun altını çiziyorum.

"AK PARTİ DÖNEMİ BİTTİ DİYE BAŞLIK ATANLAR..."

Öyle bir psikolojik ortam oluşturulmaya çalışılıyor ki... AK Parti dönemi bitti diye başlık atanlar, şunu bilsinler ki bu tablo, AK Parti'siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur. AK Parti bugün de yarın da yakın ve uzak gelecekte de Türk siyasetini yönetmeye, yönlendirmeye devam edecektir.

"KILIÇDAROĞLU HARŞTAYI GÖRÜNÜR YERE KOYSUN"

Hangi istatistikler alınırsa alınsın, hangi, perspektiften bakılırsa bakılsın yegane parti Ak Parti'dir. Biz 76 ilde milletvekili çıkardık, 56 ilde birinci olduk. Birinci olmadığımız illerde de ikinci partiyiz. Genelde birinci parti niteliğini koruduk. Biz 5 ilde milletvekili çıkaramadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun başımı iki elinin üstüne alıp hatta haritayı görünür yere hatta çalışma masasının üzerine koyup düşünmesi lazım 37 ilde temsil edilemeyen bir parti iktidar olamaz. MHP 34 ilde temsil edilmiyor. HDP'nin Türkiyeleşme sürecinde epey yol kat etmeleri lazım.

AK Parti açısından temsil kabiliyeti en yüksek, her ilde mevcudiyeti ile en yüksek parti Ak Parti'dir. Ak Parti'yi 258 kişilik sağlam grubumuzla sekteye uğratmak imkansızdır. Seçim kampanyaları bir alternatif ortaya koymak yerine Türkiye'yi 12 yıl boyunca başarı ile yönetmiş Ak Parti'yi zaafa uğratmak üzerine kurulmuştur.

"MESAJI GÖRMEZDEN GELMEYECEĞİZ"

Biz kendi muhasebemizi yapmak zorundayız. İstişarelerimizi sürdüreceğiz. Her ilde her ilçede sizlerin istişarelerimizi yapmanızı istiyorum. Özgüvenimizi sağlam tutacağız. Ne millete kibir göstereceğiz ne de var olan, verilmek istenen mesajı görmezden geleceğiz. Biz hiçbir ihtimali devre dışı bırakmadan hangi adımı atmak gerekiyorsa atacağız.

Milletimizin verdiği mesajlar, hem Türkiye geneli, hem bölgeler bazında tetkik edilecek. Objektif araştırmalarla ortaya konulacak. Bu çerçevede de AK Parti'nin yenilenerek yola devam etmesi için alınması gereken her tedbiri almakta hiç tereddüt göstermeyeceğiz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset