Davutoğlu'ndan "hocalık" dersi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen “Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar” konulu programa katıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen “Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar” paneline katılan Baş

Davutoğlu'ndan "hocalık" dersi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen “Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar” konulu programa katıldı.
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen “Öğretmen Akademisi ve Eğitime Yeni Yaklaşımlar” paneline katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, merhum Hasan Kalyoncu’yu yad ettikten sonra yaptığı konuşmada, “Bir kez hoca olan, hoca talebe ilişkisinde her zaman o ilişkisini sürdürür. Bütün makamlar geçicidir. Buradaki öğretim üyelerimize ve buradaki genç öğrencilerimize hitaben söylüyorum, kendi hocalarımla ilişkilerimde gördüğüm veya görmediğim, görmediğim hocalarımdan kastım etkilendiğim şahsiyetlerdir. Hatta geçen İstanbul’da vurguladığım gibi, şehirlerdir. Onlarla olan ilişkilerim hem hoca talebe tarafından hem de talebe tarafından hiçbir şekilde kayıtlanamayan ve kısıtlanamayan daimi bir ilişki olurudur. Her türlü unvan geçicidir ama hocalık ve talebelik her zaman bakidir. Allah bizi bu yolda hiçbir zaman ilmi talep edip kaçınanlardan eylemesin. Hep ilmi talep edelim, irfanı ve erdemi talep edelim. Bununda sonu yoktur. Yine geçtiğimiz günlerde MEB’le yaptığımız bir brifingle Türkiye’de şimdi 22 milyon öğrenci olduğu söylendiğinde şunu zikir ettim. Özellikle hocalarımız için zikretmek istediğimiz şey aslında haddimizi bilsek Türkiye’de 77 milyon öğrencimiz var. Her insan aynı zamanda mezara kadar öğrencidir. Yeni bir şey öğrenmeye açık ve hazır olması lazım. Hasan Kalyoncu Üniversite’nin bu güzel mekanı ve hocalarla talebeler arasında bu güzel ilişki dolaysıyla ben vakıf üniversitelerimiz arasında gittikçe artan bir oranda önemli bir yer edineceğine inanıyorum” dedi.
 
Konuşmanın ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tarihi bir ferman hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset