Davutoğlu'ndan Davos'ta Suriye çıkışı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Davos'ta Suriye kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Davutoğlu, "Türkiye şu an Suriye'de bulunan Suriyeli olmayanların hemen bugün ülkeyi terk etmesini istiyor. Hizbullah veya diğer radikal gruplar. Suriye sadece

Davutoğlu'ndan Davos'ta Suriye çıkışı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Davos'ta Suriye kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Türkiye şu an Suriye'de bulunan Suriyeli olmayanların hemen bugün ülkeyi terk etmesini istiyor. Hizbullah veya diğer radikal gruplar. Suriye sadece Suriyelilere bırakılmalı. Askeri çözüm bizim hemfikir olduğumuz tek çözüm değil. Objektif olalım, kim barışçıl göstericilere karşı Ordu desteğini başlattı? Ordu müdahalesi Suriye rejiminin tercihi oldu." dedi.

"KUTSAL MEKANLARI KORUMAK BİZİM HASSASİYETİMİZ"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de Müslüman, Hristiyan Sünni, Şii kutsal mekanlarını mezhepsel bakış açısıyla değerlendirsek bu sonsuza kadar sürer. Bu kutsal mekanları bir Müslüman olarak korumak bizim için bir haysiyet meselesidir" dedi.

"HEPSİ BİZİM KÜLTÜREL MEKANIMIZ"

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısında 'Ortadoğu İçin Nihai Oyun' oturumunda konuşan Bakan Davutoğlu, "Türk-İran ve Arap-İran ilişkileri, bölgedeki tansiyonu düşürmek için önemli. Fakat burada bir mesele var. Şam'daki Seyyide Zeynep türbesi Şiiler için değil, tüm Müslümanlar için kutsaldır. Suriye'de, Humus'ta, diğer bölgelerde ben Hristiyanlar için kutsal birçok yeri de ziyaret ettim. Tüm bunlar bizim kültürel mirasımızdır. Eğer herkes Suriye'ye kendi mezhebinin kutsallarını korumak için giderse bu sonsuza kadar sürer" dedi.

"UMUDUM VAR"

Mevcut karamsar tabloya rağmen Ortadoğu'nun geleceğine iyimser baktığını belirten Bakan Davutoğlu, dünyanın en büyük medeniyetlerinin buradan çıktığını hatırlattı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölgede mevcut sorunların çözülememesinde vizyoner lider eksikliği, uluslararası toplumun yetersiz mali desteği ve BM Güvenlik Kurulu'nun gerekli kararları alamamasının önemli rol oynadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset