Davutoğlu’ndan AK Parti’ye oy vermeyenlere mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'ye oy vermemiş olan vatandaşlara mesaj vererek, "Sakın ola ki yenilgi psikolojisine kapılmamalıdırlar. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. Bize oy versin vermesin herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Bize oy versi

Davutoğlu’ndan AK Parti’ye oy vermeyenlere mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'ye oy vermemiş olan vatandaşlara mesaj vererek, "Sakın ola ki yenilgi psikolojisine kapılmamalıdırlar. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. Bize oy versin vermesin herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz"

Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu, "Huzurunda bulunduğumuz Hazreti Mevlana buyuruyor ki, "Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka tohum ekmeyiz biz." Ben buradan Hazreti Mevlana'nın huzurundan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; Bu gece bir sevgi tohumu ekme gecesidir. Bu memleket, bu ülke tertemiz bir topraktır. Bu millet tertemiz bir millettir ve Konya tertemiz bir belde, tertemiz bir şehirdir. Biz bu tertemiz tarlaya ancak sevgi tohumu ekeriz. Bu coşku, bu heyecan bize büyük bir güç veriyor. Allah sizden razı olsun. Saatlerdir burada soğukta bekliyorsunuz ama biz nihai neticeyi almadan huzurunuza ve milletimizin huzuruna çıkmak istemedik. Biz erken sevinenlerden değiliz. Biz son anda hayır dileyenlerdeniz. Şu anda on binlerce, yüz binlerce kardeşimiz de Ankara'da soğukta bekliyor. Konya arkamızdaysa, Türkiye arkamızdaysa her zaman dimdik olacağız. Siyasi mesajlarımı Ankara'da vereceğim ama burada şu üç mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum… Birincisi; ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma, dava arkadaşlarıma, kardeşlerimize, AK Parti'ye oy veren seçmenlerime sesleniyorum; sizlerin 7 Haziran'da başınızı önünüze eğmenizi isteyenler oldu. Ama siz bir davaya gönül vermiştiniz. Bir ülkeye baş koymuştunuz. Bugünleri bize gösteren Rabbimize hamdüsenalar olsun. Coşkunuzu anlıyorum, heyecanınıza katılıyorum ama AK Parti seçmenleri her zaman vakurdur, her zaman ağırbaşlıdır, sakindir ve her zaman kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, kardeşlerinizle kucaklaşacaksınız. Hiçbir provokasyona, hiçbir tahrike kapılmayacaksınız" dedi. Vatandaşların, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Bugün milletimiz, Konyalılar mührü oy pusulasına vurdular, bütün dünya dinliyor. Biz, "Allah'tan başka muzaffer olan yoktur. Zafer ancak O'na ve onun nasip ettiği millete aittir" deriz. Bizde zafer sarhoşluğu, dur durak yoktur. Bu geceden itibaren bütün Ak Parti kadroları her zamankinden daha diri, her zamankinden daha vakur şekilde yollarına devam edecek" dedi.

"BİZE OY VERSİN VERMESİN HER VATANDAŞIMIZLA YENİ TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEYE GELİYORUZ"

Hazreti Mevlana'nın sözünü tekrar hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün Ak Parti kadroları bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz, muhabbet ekmeye geliyoruz. Sevgimizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip yok, hasım yok. Bugün hele hele bu topraklarda düşman yok, sadece muhabbet erleri var, sadece sevgi erenleri var. İkinci mesajım, belki bugün AK Parti'ye oy vermemiş olan ama inşallah ileride oy verecek olan değerli seçmenlere, vatandaşlarımıza; sakın ola ki yenilgi psikolojisine kapılmamalıdırlar. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. O da milletimizdir, cumhuriyetimizdir, demokrasimizdir. Biz herkese, herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz" şeklinde konuştu.

Üçüncü mesajını hemşehrilerine veren Başbakan Davutoğlu, "Konya, bu topraklardaki ilk başkentimiz. Bu toprakların manevi mimarlarının diyarı, Hazreti Mevlana'nın diyarı. İşte Konya senin bağrından çıkan bu evladın sana söz veriyor ki, ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz ve Konya'dan bütün bir milletime Hazreti Mevlana'nın sevgi tohumunu ekmeye geldiğimizi söylüyorum. Aziz Konyalılar her zaman yanımızda oldunuz. Her zaman beraber olduk, bizi kucakladınız. Hiçbir zaman en zor günde bile yeise kapılmadınız, karamsarlığa kapılmadınız. Size minnet, şükür, teşekkür borçluyum. Allah sizden razı olsun. Bugün tarihi bir rekora imza attınız. Bütün Konya'ya teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Buradan tek niyazım, her zaman sizin huzurunuza böyle ak bir şekilde çıkmaktır. Tek duam var Allah utandırmasın. Allah bizi sizlerin huzuruna ve kendi huzuruna hiçbir zaman nefretle, öfkeyle, kinle gelenlerden eylemesin. Sevgiyle, muhabbetle, vakarla gelenlerden eylesin. Allah zaferimizi, milletimizin zaferini mübarek eylesin. Demokrasi zaferimiz mübarek olsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Birliğimizi, berberliğimizi daim etsin. Allah 78 milyonun huzuru için gece gündüz çalışacak kudreti bize nasip etsin. Her birinin gönlüne girmek için şefkati, merhameti bize nasip eylesin" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mevlana Müzesi'ni de ziyaret ederek dua etti. Başbakan Davutoğlu, daha sonra Ankara'ya gitmek üzere Mevlana Müzesi'nden ayrıldı.

Davutoğlu’ndan AK Parti’ye oy vermeyenlere mesaj

Davutoğlu’ndan AK Parti’ye oy vermeyenlere mesaj

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler