Davutoğlu,'Almanlardan izahat bekliyoruz"

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddiaları ile ilgili sorularını cevapladı. Davutoğlu, konuyla ilgili Almanya Dışişleri Bakanı ile bu a

Davutoğlu,'Almanlardan izahat bekliyoruz"
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddiaları ile ilgili sorularını cevapladı. Davutoğlu, konuyla ilgili Almanya Dışişleri Bakanı ile bu akşam bir görüşme yapacağını belirterek ""Biz de iddiaları yakından takip ediyoruz. Alman Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı ve izahat istedik. Akşam saatlerinde Sayın Steinmeier ile bir görüşme gerçekleştireceğim. Uluslararası ilişkilerde özellikle müttefik ülkeler arasında dikkat edilmesi gereken temel bazı ilkeler var. Bu iddiaların doğru olması halinde bu kabul edilemez. Hiçbir şekilde mazur görülemez. Mutlaka izahat verilmesi gereken bir durumla karşı karşıyayız. En kısa zamanda bunu beklemek bizim en doğal hakkımızdır. Bu eğer gerçek dışı ise onunla ilgili adımlar atılmalıdır. Eğer gerçekse bu konularda bize en tutarlı izahat verilmesi zarureti vardır. Biraz önce sayın başbakanımız ve seçilmiş cumhurbaşkanımızla gerekli istişareleri yaptık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset