Davutoğlu yeniden genel başkan!

AK Parti Genel Başkanlığına Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli oyların tamamını alarak, bin 353 oyla yeniden seçildi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday gösterileceği kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu

Davutoğlu yeniden genel başkan!
AK Parti Genel Başkanlığına Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli oyların tamamını alarak, bin 353 oyla yeniden seçildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday gösterileceği kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu, dev ekranlar yerleştirildi.

Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında şehitler için müzik dinletisi yapılmıyor. Kongre salonunda ve dışındaki partililere Türk bayrağı ve parti bayrakları dağıtıldı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongrede partinin astığı pankartlar haricinde pankart asılmadı.

Türkiye'nin her yöresini sergileyen genç kızlara yöresel kıyafetlerinde giydirilerek getirdiği kongre salonunda AK Parti'nin 13 yıllık iktidar kısa filmi izletildi. Film izlenirken AK Parti kurucularından olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok alkışlanan kişi oldu.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kongre dışındaki partililerine kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra, kongrenin yapıldığı salona girerek buradaki partililerini de selamlayarak, kongreye geçilecek.

Ahmet Davutoğlu'nun tek Genel Başkan Adayı olacağı kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçilecek.

DAVUTOĞLU: AK PARTİ 1 KASIM'DA ZAFER İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Ak Parti Genel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dışarıda bulunan partililere seslendi. Davutoğlu, "Siz bu zor zamanda Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Türkiye'nin her yerden Ankara'ya aktınız. Anadolu'dan Rumeli'ye giden atalarınız gibi, büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi geldiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle zor zamanlarda Ak bayrağı, al bayrağı yüceltmekten gurur duyuyoruz. Varlığınızla varlığımız pekiştirdiniz. Allah sesimizi gür eylesin, bastığımız toprağı kadim eylesin. Vatanın birliği için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi o emanetlere güç vermeye geldiniz. 7 Haziran sonrası çok kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK'sı, DEAŞ'I dışardaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar" diye konuştu.

Davutoğlu, "Ak Parti'nin kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler. Ak Parti 1 Kasım'da zafer için harekete geçiyor. AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor. 7 Haziran'dan sonra yaşananları gördük. Herkes, kimlerin ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü. Kimlerin Türkiye'de güçlü bir yönetime ihtiyaç varken iktidardan kaçtığını gördü" dedi.

Davutoğlu, "Biz dik durduk sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik. Sefere hazır mısınız?" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset