Davutoğlu Türkiye'nin hamisi oldu!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bolu'nun Gerede ilçesinde, izlemek üzere geldiği Esentepe Yağlı Güreşleri'nde, "Balkanların, Kafkasların ve Ortadoğu'nun hamisi, Türkiye'nin gururu, masumların dostu" sözleriyle karşılandı.Ailesiyle birlikte Bolu'nun doğa

Davutoğlu Türkiye'nin hamisi oldu!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bolu'nun Gerede ilçesinde, izlemek üzere geldiği Esentepe Yağlı Güreşleri'nde, "Balkanların, Kafkasların ve Ortadoğu'nun hamisi, Türkiye'nin gururu, masumların dostu" sözleriyle karşılandı.

Ailesiyle birlikte Bolu'nun doğa harikası mekanı Gölcük Tabiat Parkı'nda tatil yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Gerede'de düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşleri'ni izlemek üzere ilçeye geldi. 67.si düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşleri'ni, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın ve çok sayıda daire amiri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Ahmet Davutoğlu, güreşlerin yapıldığı alana girişinde alkışlar ve "Balkanların, Kafkasların ve Ortadoğu'nun hamisi, Türkiye'nin gururu, masumların dostu" anonsuyla karşılandı. Meydanda büyük coşku yaşanırken, Bakan Davutoğlu güreşçilerle bir süre sohbet etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra eşiyle birlikte protokol tribününe geçti. Güreşlerin baş cazgırı, Davutoğlu'na hitaben okuduğu şiirde:

Bu milletten aldın sen de gücünü

Gururumuz oldun Ahmet Davutoğlu.

Kim gelirse gelsin hizmette kesemez hızınızı

Türkiye'yi yaptınız dünyanın yıldızı.

Sensin dışişlerinin parlayan yıldızı

Çünkü Türk milletinden aldınız hizmette inancınızı.

ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, bu jeste alkışlayarak karşılık verdi.

Güreşler yapılırken meydanda bulunan cazgır tarafından söylenen sözler büyük alkış aldı. Cazgır, "Duy sesimizi dünya milletleri. Ay yıldızlı bayrak göklerden yerlere inmeyecek. Bu yeryüzünde tek Türk bile kalsa, bu ülke bölünmeyecek" sözleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra baş ve başaltı güreşlerine geçildi. İki kez Dünya Ordular Güreş Şampiyonu olan Aydın Polatçı, finalde rakibi Şükrü Kazan'ı yenerek başpehlivan oldu. Şampiyonlar, ödülleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Bakan Davutoğlu, daha sonra yaptığı kısa konuşmada, "Allah bu milletin gücüne zeval vermesin. Pehlivanlarımıza Allah güç kuvvet versin. Orta Asya'nın engin serüveninden, Horasan'dan, Maveraünnehir'den, Buhara'dan, Semerkant'tan, İran'dan gelerek Anadolu'yu yurt edinen asil milletimiz, bu geleneğini Balkanlar'a kadar taşımıştır. Bundan sonra ebediyete kadar devam edecektir. Bu geleneği sürdürenlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset