Davutoğlu, Trabzon’da

HABER61.NET-HABERSERVİSİ- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Dış İşleri Bakanı Davutoğlu, önemli açıklamalar da bulundu. “ Trabzon bir davanın arkasındaysa o davanın bayrağı düşmez" ifadelerini kullanan Davutoğlu şunları söyledi;Bazı m

Davutoğlu, Trabzon’da

HABER61.NET-HABERSERVİSİ- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Dış İşleri Bakanı Davutoğlu, önemli açıklamalar da bulundu. “ Trabzon bir davanın arkasındaysa o davanın bayrağı düşmez" ifadelerini kullanan Davutoğlu şunları söyledi;

Bazı mekanlar var ki insanı kendine çeker. Eğer oranın hakkını vermezseniz bazı şeyler eksik kalır. Planlanmış bir gezi değildi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında planlayarak Trabzon’a gelmeyi çok arzu ettik. Yoğun dış politika nedeniyle gerçekleştirememiştik.  Geçen hafta meclisimiz kapanınca bölgeye arzu ettiğimiz ziyareti gerçekleştirmek istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile istişare ettik önce Kars’a il il gezerek ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Son durağımız Trabzon oldu. Bu bölgeye gelip te Trabzon’u ziyaret etmeden ayrılmak olmazdı. Trabzon’a haksızlık olurdu. Yerel seçimler sonrası ilk ziyaretim olduğu için kısa da olsa gelmek istedim. Cumhurbaşkanlığından dolayı göstermiş olduğununz büyük desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve sizlere teşekkür ederim. Bütün şehirlerimiz kendi medeniyetinden bize şarkı söyler tabi Trabzon şehzadeler şehri olduğu için fethi diyarıdır. Duruşu ile kararlılığıyla her şeyiyle bizim kültürümüzü yansıtır Trabzon, bu sebeple bazı uluslar arası toplantıları Trabzon’da gerçekleştirmek bizi mutlu eder. Trabzon’u düşününce aklıma Karadeniz’in dalgalı suları gelir. Bir de mert karakteri ile sağlam kaburgası ile dağları aklıma gelir. Karadeniz’in dağları ile dalgaları arasında öyle insanlar var ki Karadeniz’in bekçileridir onlar ve temel omurga şekli bu şekilde inşa edilmiştir. Biliyoruz ki  Trabzon bir davanın arkasındaysa o davanın bayrağı düşmez. O bayrağı dik ve ayakta tutabilmek için var gücüyle sarılır, elinden gelen her şeyi yapar. Sayın Cumhurbaşkanımızda Trabzon’un her adı geçtiğinde bu hissiyatı hisseder.

davuuu.jpg

Bizler de Trabzon’a geldiğimizde ne kadar yorgun olursak olalım bu yorgunluğu hemen atarız. Aslında bu gelişimizin arkasında dinlenme isteği var. O enerjiyi alıp 3 şartlarda kullanma arzusu var. Türkiye Cumhuriyeti 10-15 sene önce temsil edemediği bütün gücü şimdi temsil ediyor. Şu gerçek ki sığındıkları her insan Allah Türkiye’den ve Erdoğan’dan Allah razı olsun diyecektir. Gazze olayları sırasında CHP Gazze’ye gitmek istedi. Önce yadırgadık sonra dedik ki keşke gitseler ve görsünler ki her taraftar Türk Bayrağı var. Gazze’de her evde Tayyip’in ismini taşıyan bebekler var. Bu toplumun her yerinde sevgi ve saygı gösteren kişiler var. Başları sıkıştığında kabeye bir şey istediklerinde Anadolu’ ya dönerler ve biz bize dönen herkese kimliğine bakmadan yardım etmeyi bir borç biliriz. Türkmenlere niye aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz diye eleştiri getirenlere şunu diyoruz; Biz yardım edebileceğimiz herkese yardım etmeyi bir borç biliyoruz.Şefkati olmayan devlet zalimleşir, biz öyle bir devlet hayalet ediyoruz ki hem kudretli olsun hem şefkatli olsun. Bir takım güçlüklerle karşılaştık fakat sizlerin de desteği ile bunları aştık. Bizim dışarda güç isteyecek odaklarımız yok. Biz millete sığındık. 30 Martta Trabzon’da millet sandıkların başına gitti spekülasyonlara kulak asmadı ve sandık başında” Tayyip’i istiyorum” dedi . Trabzonlulara minnettarım ve teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler