Davutoğlu Suudi Arabistan'a gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de özellikle kimyasal silah kullanılmasının ardından hız kazanan diplomasi trafiğini sürdürüyor. Bakan Davutoğlu, bu kapsamda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal Bin Abdulaziz ile biraraya gelecek

Davutoğlu Suudi Arabistan'a gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de özellikle kimyasal silah kullanılmasının ardından hız kazanan diplomasi trafiğini sürdürüyor. Bakan Davutoğlu, bu kapsamda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal Bin Abdulaziz ile biraraya gelecek.

Davutoğlu, yarın başlayacak günü birlik çalışma ziyareti için bu akşam Suudi Arabistan’a gitti. Diplomatik kaynaklar, ziyaretin çok uzun zamandır arzulandığını ancak Prens Faysal’ın uzun süredir yurtdışında tedavi görüyor olması nedeniyle bu tarihe ayarlandığını söyledi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Mısır konusunun da ele alınacağını belirten diplomatik kaynaklar, “Ağırlıklı gündemi Suriye oluşturacak. Son yaşanan gelişmeleri iki bakan tüm detaylarıyla değerlendirecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset