Davutoğlu: Silahlar gömülünceye kadar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre asla izin vermeyeceklerini belirterek, silahlar gömülünceye kadar mücadelenin süreceğini söyledi.AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, her seferinde Van'a

Davutoğlu: Silahlar gömülünceye kadar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre asla izin vermeyeceklerini belirterek, silahlar gömülünceye kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, her seferinde Van'a gelişinde ayrı bir muhabbet duyduğunu belirterek, "Beşir Bey söyledi, ben de söylüyorum. Vanlıyım hem de şanlıyım. Van'a gelip de Van'a aşık olmamak, Vanlı olmamak mümkün mü? Sizleri Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Buradan Van'ın her köşesine selamlarımızı iletiyoruz. İkinci deprem olduğunda Erciş'teydim. Bütün geceyi Vanlı kardeşlerimizle geçirdim. Biz ailece Vanlıyız. Ebediyen burada olacağız. Bu topraklar kutlu topraklardır. Bu şehrin her köşesinde muhabbet var, tarih var, şan var, şeref var" dedi.

Türkiye'nin adım adım yeni bir geleceğe yürüdüğünü dile getiren Davutoğlu'nun konuşması, "dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı ile kesildi. Bunun üzerine tekrar konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Süphan Dağı eğitilir mi peki? Peki Vanlılar zalime baş eğer mi? Bizim anlımız ak. Başınızı hiç eğmeyin. Vanlılar başınız dik olsun. Hizmetle zaferle geçen 13 yılın ardından şimdi yeni bir heyecanla yola çıkıyoruz. Haydi bismillah demeye geldik. Şehir şehir dolaşıyorum, Türkiye'nin yarınları için vatandaşlarımızla bir araya geliyorum" ifadelerini kullandı. Karadeniz'den, Trabzon'dan selam getirdiğini dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün Trabzon'dayım. Yarın Van'dayım dediğimde "bizden yürek dolusu selam götürün" dediler. Meydanlardan çekilmedim, çekilmeyeceğiz. Hiç kimse bizi halkımızla buluşmaktan alıkoyamaz. Dün Trabzon'da şehidimizin evindeydim. Dediler ki "bizim evladımız Trabzonlu olduğu kadar Vanlıydı. Bizim çocuğumuz olduğu kadar Van'ın çocuğuydu." "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları arttıkça hep bir ve beraber olacağız."

Askeri, polisi şehit eden teröristlerin kahrolacağını söyleyen Davutoğlu, "Biz Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle lezzet sofrasıyız. Çocuklarımızın bir dedesi Türk, bir dedesi Kürt'tür. Bizi ayırmak mümkün mü Vanlılar? Bu yürekleri parçalamak mümkün mü? Sen Türksün, sen Kürtsün diyerek aramıza nifak sokmak mümkün mü? Bu toprakların en büyük zenginliği, bu toprakların insanlarıdır. Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden dolayı kınamak yoktur. İnsanı eşrefi mahlukat olarak görürüz. Hepsini kardeş biliriz. Siyaset yapmamızın yegane sebebi de budur. Barışı getirmek için buradayız. Bu toprakların makul talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz" dedi.

"BAŞLADIĞIMIZ İŞİ YARIM BIRAKMAYACAĞIZ"

Hiçbir ayarım yapmadıklarını dile getiren Davutoğlu, "Biz hükümet olarak Van'ı, Bingöl'ü, Hakkari'yi kalkındıracak yatırımlar yapıyoruz. Bunlar gelip yakıyor, ateşe veriyor. Bin bir zorlukla bitirdiğimiz Selahattin Eyyübi Havaalanı'na da saldırdılar. Saldırı havaalanına değil Selahattin Eyyübi kardeşliğineydi. Ama saldırdılar. Şimdi saldırıyorlar, bilsinler ki biz başladığımız işi yarım bırakmayız. Selahattin Eyyübi Havaalanı kıyamete kadar devam edecek. Biz esnafımıza destek verirken onlar hendek kazıyor. Biz bu bölgede fabrika açıyoruz, gelip iş makinelerini yakıyorlar. Bunlar gençlere fabrika yapmamızı istemiyorlar. Kimse gençlerimizi dağlara kaçırmasın diye onlar için üniversiteler açıyoruz. İş yerlerini kapatıyorlar, hendekler kazıyorlar, iş makinelerini yakıyorlar, ambulansa saldırıyorlar. Bunların Türkiye, Van diye bir dertleri yok. Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Biz hem terörle mücadele ediyoruz, Kürt kardeşlerimiz huzurlu yaşasınlar diye mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiç merak etmeyin. Gittiğim her yerde vatandaşlarımız "Allah devlete millete zeval vermesin. Aman ne olur bizi bu eşkıyalardan kurtarın" diyorlar. Van meydanından sesleniyorum. Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Ne çözüm süreci yarım kalacak, ne de terörle mücadele" diye konuştu.

"SİZİ SOKAK ÇAPULCULARINA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Kimliği ne olursa olsun bu topraklarda doğan her bebeğin kendilerine emanet olduğunu belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onların canına kast eden herkes bize düşmandır. Her anne azizdir. Bir tek damla dökülsün istemiyoruz. Allah şahit olsun bir gün, bir saat, bir dakika dahi herhangi bir bebeği, çocuğu, genci, Kürt'tür, Türk'tür diye ayırırsak bu nefes almak bize haram olsun. Bütün cahiliyetleri ayaklarımızın altına alarak ezmişiz. Onun için bu mücadelemiz sürecek. Sizi sokak çapulcularına asla teslim etmeyeceğiz. Canınıza, malınıza,namusunuza kastedenlere karşı sizi kimsesiz bırakmayacağız. Canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan dönmek bizim için söz konusu olamaz. Zaten şer odakları da biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da çözüm süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar AK Parti iktidardan indirildiğinde burada ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da beyaz toroslar dolaşacak. Biz ne terör çetelerine ne de faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. 80-90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmeye çalışanlar başarılı olamayacaklar. Bunun için biz her zaman dimdik ayakta duracağız. Hep beraber geleceğe yürürken halkımıza halel gelmesine izin vermeyeceğiz."

"BARIŞ DERLER SAVAŞ İÇİN ELLERİNİ OVUŞTURURLAR"

Onların sivili de, koruyucuyu da, askeri de şehit ettiğini kaydeden Davutoğlu, "Çözüm sürecini başarılı bir sonucu oluşturmak için çalışırken bunlar bize destek değil sadece köstek oldular. Haksızlıklara AK Parti olarak biz meydan okuduk. Meydanlarda sizinle Türkçe de, Kürtçe de konuştuk. Yaraları saracağız, geçmişte devlet adına yanlış yapıldıysa adalete teslim edeceğiz dedik. Ama rahatsız oldular. Barışı hazmedemeyenler oldu. Bunlar geleceğimize düşmanlar. Biz bunlara gelin bu sorunu çözelim dedik, onlar terör dediler, şiddet dediler ve acımasızca saldırdılar. Barış derler savaş için ellerini ovuştururlar. Demokrasi derler, kendi iradelerini dağa teslim ederler. Bunların Kürt kardeşlerim için bir dertleri yok. Bu ülkeye barışı sadece AK Parti getirir. Ne CHP, ne HDP bu ülkeye barış getiremez. Ülkenin her yerinde halkıyla kucaklaşabilen tek parti AK Parti'dir. Bilsinler bu meydanlarda al bayrak ebediyen dalgalanacak. Ne bizi korkutabilirler ne sindirebilirler. Diyarbakır'da küçücük boylarıyla, ama mangal gibi yürekleriyle al bayrağı göndere çeken Diyarbakırlı çocukları alınlarından öpüyorum. Onların barış içerisinde yaşaması için çalışıyoruz. Türkiye'de geçmişte ne zulümler yaşandığını sizler iyi biliyorsunuz. Bütün haksızlıklara karşı her zaman dimdik durduk. Eski Türkiye'de yasak olmayan tek şey öldürmekti. Türkiye böyle demokrasi ayıplarını yaşadı. AK Parti iktidara geldiğinde bu karanlık tabloyu değiştirmek için kararlı adımlar attı. 12 yıl boyunca milletimizle el ele vererek anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Biz AK Parti olarak daima adaletin, demokrasinin yanında olduk, her türlü vesayetle mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MİTİNGDE "KATİL DEMİRTAŞ" SLOGANLARI

'Katil Demirtaş" ve "Kahrolsun PKK" sloganlarının atıldığı mitingde konuşmasını sürdüren Davutoğlu, "Ankara'daki patlamada kardeşlerimizin yaralarını tedavi etmeye çalışırken, vefat eden kardeşlerimizin cenazelerini ailelerine teslim etmeye çalışırken, onlar tuttular bizi suçladılar. "Katil devlet" deme cüretini gösterdiler. Biz her türlü hesabı veririz. Bu ülkenin Başbakanı olarak tek bir kardeşimizin tek bir damla kanı üzerinde hesap yapılmasına izin verirsem, aldığımız nefes bize haram olsun. Bizler her türlü katliama, zulme karşı ayaktayız. Şehmuz'un, Yasin Börü'nün, 12 yaşındaki Fırat'ın katilleri işte gerçek katiller onlardır. Onlar aynaya bakmalılar. Kim engellemeye kalkışırsa kalkışsın bu ülke insanının kardeşliği için çözüm yolunda irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İkindi ezanının okunmasıyla konuşmasına ara veren Davutoğlu, ezanın ardından şehitler için Fatiha okutturdu. Fatiha'nın ardından kalabalığın bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okumasından sonra konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Şer odaklarının iki yüzlü siyasetinden en büyük zararı siz görüyorsunuz. Biz bunlara karşı namusumuza, sabrımıza sarılarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Teröre asla izin vermeyeceğiz. Silahlar gömülünceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Esnafa "dükkanını kapatacaksın" diye baskı uygulanan günlere dönülmeyecek. Vatandaşlarımızı dağlara çıkartıp aileleri tehdit etmek suretiyle oylarına ipotek konulan o günlere dönülmeyecek. Artık karar milletindir. Sandık başlarında terör yaparak halkımıza baskı yapan kim olursa olsun en şiddetli şekilde adaletin önüne çıkarılacak. Bu sandıkları kimseye teslim etmeyeceğiz. 1 Kasım'da inanıyorum ki sizin inancınızla birlikte birliğimiz, dirliğimiz kazanacak, Türklerde kazanacak, Kürtler de kazanacak, 78 milyon hep birlikte kazanacağız. Ama bu milleti anlamayan Demirtaş ve Kılıçdaroğlu kesinlikte kaybedecektir. Geçmiş seçimlerde bunlara oy verenler kesinlikle kaybetmeyecektir. Bunlar 1 Kasım'da inşallah doğru tercihte bulunacaklar. 7 Haziran'dan bu yana gelin baskılara, teröre karşı ortak deklarasyon yapalım dediğimizde "hayır biz Kandil'e bir şey söyleyemeyiz" diyerek ortak deklarasyondan kaçanlar ya da her şeye "hayır" diyenler ya da kaçak siyaset yaparlar bu milletten bir daha destek göremeyecekler" dedi.

Seçim beyannamesindeki müjdelere de değinen Davutoğlu, AK Parti hükümetleri tarafından Van'a yapılan yatırımları da anlattı. Yapılan yolları anlatan Davutoğlu, "Ama birileri gidip o yolların altına mayın döşeyerek askerimizi, polisimizi şehit ediyor. Kardeşlerimiz rahat seyahat etsin diye yapıyoruz, onlar mayın döşesinler. Bizler güller dökeceğiz bu yollara, bırakın onlar kendi kör dünyalarında katletmek için plan yapsınlar" diye konuştu.

Kapıköy Sınır Kapısı için de bir müjde veren Davutoğlu, "O teröristler gümrük memurlarını değil sizin geleceğinizi kaçırdı. Kapıköy Sınır Kapısı'nın 24 saat açık kalması sözünü veriyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, Van ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Van'ın kalkınması için, çocuklarımızın geleceği için, insanlarımızın daha huzurlu bir ortamda yaşaması için gayret edeceğiz. AK Parti tek başına iktidar olsun mu? Geçen seçimlerde 18 milletvekilimiz eksik olduğu için iktidar olmadık. Van bunu tamamlayacak mı?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay ise, Van ile bir kader birliği olduğunu belirterek, "Deprem sürecinde bir yıl boyunca buradaydım. Ben artık tamamen Vanlıyım, sizin adayınızım. İnşallah 1 Kasım'dan itibaren Van'ın talihi değişecek. Nasıl deprem sonrası Van'ı yeniden inşa ettiysek, inşallah bundan sonra Van'ın bütün sorunlarını ele alacağız. Şimdiden onun hazırlıklarını yaptık. Benim önem verdiğim gençlerimiz. Van'ın yaş ortalaması çok düşük. Gençlerimizin daha iyi eğitim alması ve daha kolay iş bulması önceliğimiz olacak. Bunun için söz veriyoruz. Başbakanımız bölge ile ilgili müjdeleri verecek. Sonra da Başbakanımızın burada verdiği müjdelerin takipçisi biz olacağız. Ama Vanlı kardeşlerimizden istediğimiz bizi Ankara'ya güçlü gönderin. Güçlü gönderin elimiz güçlü olsun. Biz 7 Haziran seçimlerinin Van'ı temsil ettiğine inanmıyoruz. 1 Kasım sonuçları bunu gösterecek. Bizim gitmediğimiz ilçe, köy, ev yok. Özellikle şunu söylüyorum. Bu seçimde sandıklarımıza iyi sahip çıkacağız. Geçen seçimlerde sandıklarda sahtekarlıklar olmuş, bu seçimde izin vermeyeceğiz. Devletimiz elinden geleni yapıyor, ama biz parti olarak her sandıkta bizim bu işleri iyi yürütecek görevlimiz olacak. Vanlı kardeşlerim sizin vereceğiniz bir oyu bile heba ettirmeyeceğiz. Mutlaka sandığa gidin. Bu seçim farklı bir seçim. Bu seçim adeta Türkiye'nin geleceğini belirleyecek, ya istikrarlı bir döneme devam edecek veya koalisyon tartışmalarının olduğu bir döneme gireceğiz. AK Parti Türkiye'nin sigortasıdır. AK Parti'ye sahip çıkın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı mitingin ardından Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile beraberindekilerle birlikte Edremit ilçesinde yaptırılan 5 bin kişilik Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nun açılışına katılmak üzere alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler