Davutoğlu önce telefon açtı sonra bombalattı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonla görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra Suriye'ye misilleme yapıldı.Diplomatik kaynaklardan

Davutoğlu önce telefon açtı sonra bombalattı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonla görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra Suriye'ye misilleme yapıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'den olayla ilgili bilgi almasının ardından telefonla BM Genel Sekreteri Ban'ı aradı.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha önce de Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Ahtar Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi vermişti.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha önce planlanan bazı programlarını da Akçakale'deki olay sonrası iptal ettiği, bakanlıkta bürokratlarla toplantı halinde olduğu öğrenildi.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile görüştü
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale'de yaşanan gelişmelerin ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile telefonla görüştü.
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile görüşerek, yaşananlar hakkında bilgi verdi.
 
Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'ten olayla ilgili bilgi almasının ardından daha önce de Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Ahtar Brahimi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmüştü.
 
Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı bürokratları ve yetkililer ile bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık Resmi Konut'a geçtiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset