Davutoğlu: Omuz omuza verelim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakan ve milletvekillerine verdiği teşekkür yemeğinde konuştu. Torba yasa konusunda muhalefete çağrıda bulunan Davutoğlu, "Muhalefete çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konular halkımızın taleplerini karşılayan yasalar. Omuz omuza ve

Davutoğlu: Omuz omuza verelim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakan ve milletvekillerine verdiği teşekkür yemeğinde konuştu. Torba yasa konusunda muhalefete çağrıda bulunan Davutoğlu, "Muhalefete çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konular halkımızın taleplerini karşılayan yasalar. Omuz omuza verelim iktidar ve muhalefet olarak yasaları geçirelim" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları

"İKİ SINAVI DA GEÇTİK"

Partiler kurultaylar yapıyorlar ve siyasi hayatımız yapılanıyor. Bunu yeni Türkiye olarak nitelendiriyoruz.  Kritik 2013 yılından geçtik. Sınavları başı dik göğüsledik. 2014’deki esasa meydan okumalara yani seçimlere tek yürek, tek akıl olarak girdik. İki sınavı da geçtik. Biz dışa dönük çok mücadele verdik. Gezi provokasyona, dinleme skandallarına kadar dışa dönük mücadeleden başı dik çıktık.

"BUGÜN SADECE GÜVENOYU ALMADIK"

Bu mücadeleyi mayınlı araziye çeviren çevreler içe dönük mücadeleye girmemizi beklediler. Ama tam tersi oldu. Onların anlamadığı farklı bir ruh var AK Parti grubunda. Küçük çıkarlar uğruna AK Parti içinde çatışmalar yaşanacağını hesapladılar. Köşk seçiminde ihtilaf çıkar dediler. Seçim en büyük oyla ilk turda şekillendi. Biz siyasi tarih olarak gerek vekillerimiz gerek il başkanlarımız, belediye başkalarımız arasında omuzlarımız yan yana geldiğinde hiçbir şeytani fitne olamaz. Bu sınavı geçtiğimiz için Allah’a hamd ediyorum. Yeniden yapılanma sürecinin 15 gün içinde tamamlanması gerektiğini söyledim. Bugün sadece güvenoyu almadık, bütün yapılanmalarımızı da tamamladık. Hükümet programı 4-5 gün içinde tamamlandı. Kongremizden 5 gün sonra bütün yapılanmamızı tamamladık. CHP kurultayının da hayırlı olmasını diliyorum.

MUHALEFETE TORBA YASA ÇAĞRISI

AK Parti tek bir vücut olarak hareket eder. Tatil yapmadınız, fedakarlılıklar yaptınız iki seçimi başarılı ile geçtiniz ama bizden size rahat yok. Tatili hak ettiniz herkes evlerine gidecek sanmayın. Pazartesi günü torba yasa çalışmalarının tamamlanması için meclisimizi toplantıya çağırdık. Öğretmenlerimiz atama bekliyoruz dediler, söz verdik madem ki söz verdik sözü yerine getiririz. Uyku uyumasak da tatil yapmasak da yerine getiririz. En kısa sürede tamamlanmak üzere Meclis’te buluşacağız. En kısa sürede bu yasaları çıkartalım.  

Muhalefete çağrıda bulunmak istiyorum. Nihayet bu konular halkımızın taleplerini karşılayan yasalar. Öğretmenlerimiz, madencilerimiz, kamu alacaklarının yeniden yapılanmasını bekleyen vatandaşlarımız.  Bizi desteklesinler. Omuz omuza verelim iktidar ve muhalefet olarak yasaları geçirelim. Ümit ederiz ki muhalefet partileri bu çağrımıza kulak verirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset