Davutoğlu: "Milli iradeye tuzak kurdular"

Balıkesir mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete yüklenerek, “Biri Türkleri, biri Kürtleri dinden uzaklaştırmaya çalışıyor. CHP, batıda ulusalcı, doğuda bambaşka bir dille konuşur. Kılıçdaroğlu her gün bir yalan üretiyor. Siz onun ağzında

Davutoğlu: "Milli iradeye tuzak kurdular"

Balıkesir mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete yüklenerek, “Biri Türkleri, biri Kürtleri dinden uzaklaştırmaya çalışıyor. CHP, batıda ulusalcı, doğuda bambaşka bir dille konuşur. Kılıçdaroğlu her gün bir yalan üretiyor. Siz onun ağzından doğru söz duydunuz mu? Bu millet saf değil” dedi.

Osmanlı’nın cumhuriyetten ayrılamayacağını ifade eden Davutoğlu, “Cumhuriyetimizi yüceltecek olan şey kuva-i milliye ruhudur. Cumhuriyetimiz bizim milli irademizi temsil ettikçe yücelecek. İstikrarımızı bozmak için bir takım tuzaklarla 90’lı yıllarda olduğu gibi koalisyon hesabı yapanlara demokrasi sillesi vurmaya var mısınız? Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi iyi bir elense çekmeye, kündeye getirmeye var mısınız?” diyerek Balıkesirlilerden destek istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa mitinginin ardından Balıkresir’de halka seslendi. Kuva-i milliye şehri Balıkesir’de olmaktan sevinç duyduğunu söyleyen Davutoğlu, “Osmanlı’nın adaletini, emanetini çok daha ileri götüreceğiz. Önümüzde çok hedefimiz var. Kuva-i milliye demek tarihi bir görmektir. Osmanlı, Selçuklu, Cumhuriyeti tek bir inançla görmektir. Osmanlı cumhuriyetten ayrılamaz. Ama birileri var ki Osmanlıyı, Selçukluyu unutalım, cumhuriyeti koruyalım diyor. Cumhuriyetimizi yüceltecek olan şey kuva-i milliye ruhudur. Cumhuriyetimiz bizim milli irademizi temsil ettikçe yücelecek. İkinci büyük kuva-i milliye hareketi Menderes ile başladı. Bütün Anadolu’yu harmanladı, demokrasiyi inşa edebilmek için yiğitçe yola çıktı. Devletle milleti birbirine düşman kılan tek parti zihniyetine son verdi. Devletle millet barışınca yükseliş başladı. 27 Mayıs, 12 Eylül olmasaydı kesintisiz demokrasi olurdu. Şehit başbakanımızı rahmetle anıyoruz. Milli iradeyle iş başına gelen Menderes ve iki arkadaşı şehit edildi. Gün muhasebe günüdür. Hiçbir parti 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubatla ilgili darbelere karşı dimdik duramadı. Bugün milli iradeden bahsediyorsak bu Menderes sayesindedir” dedi.

“MİLLİ İRADEYE TUZAK KURDULAR”

Mısır’da seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Mursi’nin idama mahkum edildiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Türkiye’de de milli iradeye tuzak kurdular. Mısır’daki darbeyi planlayanlar Türkiye’de de planlamıştır. Üçüncü kuva-i milliye hareketi AK Parti’dir. 2002’de öyle bir Türkiye devraldık ki, her gün bir banka batıyordu. Esnaf yazar kasayı yerlere çarpıyordu. 28 Şubat zulmüne karşı demokrasiyi Türkiye’de yeniden kim inşa etti? İnsanların fişlendiği, birçok insanın inançları sebebiyle zulme uğradığı 28 Şubatı kim bitirdi?” diye sordu.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yerde miting yapan tek parti AK Parti’dir. Bu 40’ıncı mitingim. Bu meydanda tekrar kuva-i milliye ateşini bir meşale gibi yükselteceğiz. Batıya gelip milliyetçilikten bahsedenler görsünler, bu bayrağı Türkiye’nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında dalgalandırmadan kimse milli birlik diyemez. Günlerdir bütün liderlere çağrıda bulunuyoruz. Gelin hep beraber Türkiye’nin gelecek vizyonunu konuşalım. 2013 yılında Türkiye’de ekonomik kuva-i milliye hareketi zirveye ulaşmışken, IMF’ye borcumuzu ödedik. dünyanın en büyük projelerini devreye soktuk. Karşılarında kaya gibi duran AK Parti vardı. Bizde başarılı olamadılar. Mısır’da darbe yaptılar. Türkiye’yi, Ortadoğu’yu tekrar diktaya devredebilmek, dolaylı olarak yönetebilmeye çalıştılar. 27 Nisanda e-muhtıra verdiler. Bizi durdurabildiler. Gezi ile milleti sokağa döktüler. Bunlar başarısız olunca paralel çeteyi devreye soktular. Bir an bile bizi sendeletebildiler mi?”

Miting alanını dolduran vatandaşların ’Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin’ diye slogan atan kalabalığa seslenen Davutoğlu, "Dinleyecekler. KPSS sorularını çalmanın, milletin hakkını yemenin hesabını verecekler. Dün miraç gecesiydi. Miracın ne anlama geldiğini bilmeyen, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyen Demirtaş ve HDP. Eğer birisi Mescid-i Aksa’nın Müslümanların kutsal mekanı olduğunu bilmiyorsa hesap sormak sizin hakkınızdır. Siz elif gibi bir doğruyla 4 yanlışı götürecek misiniz? Bu dörtlü çetenin tuzaklarına düşmeyeceğiz” dedi.

“İSTİKRARIMIZI BOZMAYA ÇALIŞANLARA KURTDERELİ PEHLİVAN GİBİ İYİ BİR SİLLE VURUN”

Türkiye’nin artık kendi savunma silahlarını yaptığını anlatan Davutoğlu, “Başkalarına muhtaç olan ülke kuva-i milliye ruhunu yaşatabilir mi? Hilmi Efendiler, eğer Türk semalarında Türk yapımı Atak helikopterlerini görselerdi, değil yunan ordularına, dünyaya meydan okurlardı. Türkiye’nin her yerinde inançlı gençleri görüyoruz. Türkiye küresel bir güç olacak. Bütün dünyanın umudu yükselen Türkiye’nin mazlumlara kucak açan elidir. Kervan yola çıktı. Küresel güç olacak Türkiye’ye var mısınız? Herkesin onuruyla, izzetiyle, itibarıyla yaşadığı, kendi tankını, kendi uçağını, kendi gemisini, kendi otomobilini, denizaltısını, uzay aracını yapan büyük Türkiye’ye var mısınız? Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek Türkiye’ye var mısınız? Bunun için huzur lazım. İstikrar lazım. İstikrarımızı bozmak için bir takım tuzaklarla 90’lı yıllarda olduğu gibi koalisyon hesabı yapanlara demokrasi sillesi vurmaya var mısınız? Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi iyi bir elense çekmeye, kündeye getirmeye var mısınız?” şeklinde konuştu.

“BİRİ TÜRKLERİ, BİRİ KÜRTLERİ DİNDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR”

’Biri Türkleri, biri Kürtleri dinden uzaklaştırmaya çalışıyor’ diyen Davutoğlu, “Halbuki Türkler, Kürtler Alparslan’ın ordusunda ezan için çarpıştı. Aynı şekilde Çanakkale’de hep beraber oldular. Her ikisi de diyanet işleri başkanımıza olmadık hakarette bulundular. Dün diyanet işleri başkanımız Mescid-i Aksa’da hutbe okudu. Kılıçdaroğlu’nu sınava sokma vakti geldi. Seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’nin yanında mı, darbeci Sisi’nin yanında mı? İsrail’de niye büyükelçimiz yok diyor. Mescid-i Aksa’ya asker postallarıyla girenlerle biz dost olur muyuz? CHP, batıda ulusalcı, doğuda bambaşka bir dille konuşur. HDP’nin barajı geçmesi çok önemli, HDP’yi destekleyeceğiz diyor. Bu CHP’den ulusalcılık çıkar mı? Suriyelileri gönderelim diyen bir anlayış çıkar. Kılıçdaroğlu her gün bir yalan üretiyor. Siz onun ağzından doğru söz duydunuz mu? Bugün söylediğini ertesi gün yalanlayan, çark eden birinden medet umar mısınız? Anlaşılan biri eline kağıt vermiş, bizim insanımız saftır, ne dersen inanır demiş. Bu millet saf değil. Ancak yapılana inanır. 12 yıl içinde muhtaç bir Türkiye’den muktedir bir Türkiye’ye ülkeyi kim getirdi? IMF borcunu kim bitirdi? Onlar konuşur. Neler yaptığımızın en iyi şahitleri Balıkesirlilerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler