Davutoğlu: Milletin kararı nihai karardır

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yapılan 25. dönem milletvekili seçimlerinin ardından geldiği Ankara'da AK Parti Genel Merkez'de bulunan balkondan konuşma yaptı.Davutoğlu yaptığı konuşmada şınları söyledi;"Milletimizin kararı en üst karardır, milletimizin kararı

Davutoğlu: Milletin kararı nihai karardır

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yapılan 25. dönem milletvekili seçimlerinin ardından geldiği Ankara'da AK Parti Genel Merkez'de bulunan balkondan konuşma yaptı.

Davutoğlu yaptığı konuşmada şınları söyledi;

"Milletimizin kararı en üst karardır, milletimizin kararı nihai karardır. Bu karara saygı bütün siyasi partiler için, bütün taraflar için bir zarurettir. Buradan AK Parti'nin demokrasi makamından, balkonundan sesleniyorum. Yüce milletimizin kararı her şeyin üstündedir ve o kararın gereği her şartta yerine getirilecektir. Büyük tarihi yürüyüşler için 12-13 yıllık süre bir başlangıçtır. Hamdolsun, büyük başarılara imza attık, daha büyük başarılar bizi bekliyor.

Bir an bile tereddüt etmeyeceğiz, bir an bile durmayacağız, bir an bile milletten ayrı düşmeyeceğiz. AK Parti hareketi bir ahlak hareketidir, bir erdem hareketidir. Bu seçim öncesinde birçok şaibe söylentileri çıkararak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Şimdi soruyorum, bu demokrasi tecrübesiyle Türkiye kendini ispat etti mi? Neticeyi önceden neredeyse bir şekilde şekillendirmek adına birtakım şaibe söylentileri çıkaranlar şu anda utanç duymalılar.

Türk demokrasisi güçlüdür. Hiçbir şekilde hiçbir şaibeyle gölge düşmeyecektir. Şimdiye kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.  Her şeyden önce şunu bilmek ve göstermek zorundayız ki herkesin de görmesi gerekir ki AK Parti, bu seçimin galibidir ve birincisidir. Bundan şek ve şüphe yoktur. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. Herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. "AK Parti, 76 ilde milletvekili çıkardı. 56 ilde birinci oldu.

6 bölgede birinci olan parti AK Parti'dir. Ben özellikle diğer parti temsilcilerinin de ne diyeceklerini merakla takip ederek buraya çıktım. Şimdiden zafer ilan eden anamuhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramıyor. Üçüncü parti 32 ilde çıkaramıyor. Büyük zafer kazandığı iddia edilen dördüncü parti 56 ilde milletvekili çıkaramıyor. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Ancak şu da bilinsin ki bu değerlendirmeyle birlikte milletimizin huzuru için atılması gereken adımları istişare ederek, atılması gereken vakitte atacağız. Milletimiz huzur içinde olmalıdır.

Milletimiz geleceğe her zamanki gibi güvenle bakmalıdır. Çünkü milletin omurgası AK Parti görev başındadır, görev başında olacaktır.  Şimdi herkesin kendi muhasebesini yapması lazım. Bir kez bu seçimler göstermiştir ki Türkiye'nin omurgası AK Parti'dir. Her bölgede olan, her vilayette olan, her vatandaşla kucaklaşabilen yegane parti AK Parti'dir. Bundan sonra da vatanın doğusuyla batısını birleştirmeye devam edecek miyiz? Her yerde var olacak mıyız? Milleti kardeş kılacak mıyız? İşte davamızın özeti budur. Bu siyasi tablodan kesinlikle istikrarımıza zarar gelmemesi için, 12-13 yıllık Türkiye'nin kazanımlarının herhangi bir zarar görmemesi için her türlü tedbiri alacağız.

AK Parti olarak bu devletin bekası, milletin refahı, vatanın huzuru için nöbette olduk, nöbette olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde bize oy vermiş olsun, vermemiş olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Bütün vatandaşlarımıza selam vereceğiz, selam alacağız, dertleşeceğiz, hasbihal edeceğiz. Bu seçimlerden alınması gereken mesajları hep birlikte değerlendirecek, daha da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.Milletimiz rahat olmalıdır.

12-13 yılın sınavlarından, zorlu süreçlerinden geçmiş AK Parti kadroları bu ülkede istikrara, huzura zarar verilmesine asla izin vermeyecektir. Bu milletin geleceğinin teminatı AK Parti'dir, AK Parti olmaya devam edecektir. Bu neticelerden hareketle herhangi bir çevre, kriz senaryoları üzerine yatırım yapmaya kalkarsa; bilsin ki AK Parti'nin iman dolu, azim dolu, kararlı kadroları dimdik ayaktadır, ayakta olacaktır.

Demokratik süreçler içinde, ülke yönetiminin herhangi bir zaafa uğramaması, ekonomimizin istikrarının bozulmaması ve kardeşliğimize herhangi bir sekte vurulmaması için gereken her türlü adımı atacak, alınacak olan her türlü tedbiri alacağız, kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır. Teşkilatlarımızın her bir ferdi yarından itibaren yeni bir yolculuğun aşkıyla bu kutlu yürüyüşe devam edecek. AK Parti her halükarda milletin omurgası ve teminatı olmaya devam edecek.

Bütün vilayetlerde, bütün teşkilatlarımızı barış içinde bu demokrasi şölenini yaşamaya ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili her türlü çalışmayı yapmaya davet ediyorum.Küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer üretmeye kalkmamalılar. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Herkes kendi değerlendirmesini yapmalıdır. Türkiye'de istikrar ve huzur içinde yeni bir sivil anayasa yapımı konusunda, 12 Eylül Anayasası'nı artık tarihe gömmek konusunda bütün partilere tekrar çağrı yapıyoruz. Özgürlükçü, insan onuruna dayalı, geleceğe ve istikbale bütün gençleri iyi şekilde hazırlayan 'yepyeni bir anayasa için harekete geçelim' diye çağrıda bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler