Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na patladı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine ''Artık yeter. Herkes neyin safında durduğunu tayin etsin'' sözleriyle tepki gösterdi. "BİZ Mİ SURİYE SOKAKLARINA İSYAN EDİN DEDİK"TGRT Haber televizyonunda bir pro

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na patladı

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine ''Artık yeter. Herkes neyin safında durduğunu tayin etsin'' sözleriyle tepki gösterdi.
 
"BİZ Mİ SURİYE SOKAKLARINA İSYAN EDİN DEDİK"
TGRT Haber televizyonunda bir programa katılarak, soruları yanıtlayan Davutoğlu, Suriye'de yaşanan krizin failinin Türkiye olmadığını belirterek, ''Biz mi Suriye sokaklarına 'kalkın isyan edin, demokratik haklar talep edin' dedik. Biz mi Suriye'de rejime 'Bu insanlar isyan ediyor, bu isyanları bastırın, sertlik kullanın' dedik. Aksine hep biiz onlara doğru yolu göstermeye çalıştık'' dedi.
 
Davutoğlu, CHP'nin hükümete yönelik eleştirilerinin aslında Beşşar Esed'in zulümlerini örtmeye yönelik çabalar olduğunu dile getirerek, ''Zeka sahibi bir tek kişinin Suriye'deki olayların sebebinin Türkiye olduğunu söylemesi durumunda, kendisinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu zekasından dolayı tebrik edeceğini'' söyledi. 
 
"ARTIK YETER"
Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
''Ama eğer dünyadaki herkes ve uluslararası kamuoyunun hepsi Beşşar Esed'i sorumlu tutuyorsa ve buna rağmen Türkiye'deki anamuhalefet lideri, sorumlulukla davranması gereken bir lider, dönüp bizi fail gibi gösteriyorsa, bunu ben hem entelektüel formasyon eksikliği olarak görürüm hem ahlaki formasyon hem de bu ülkeye aidiyet bakımından ciddi bir sorun olarak görürüm. Artık yeter. Herkes neyin safında durduğunu tayin etsin.''
 
"ESAD DOST OLDUĞUMUZDA DA NUSAYRİYDİ"
Davutoğlu, Esed sonrası döneme ilişkin dile getirdiği Faruk El Şara ismini Sünni olduğu için zikrettiğine yönelik iddiaları redderek, kendilerinin asla mezhepçilik yapmadıklarını söyledi.
 
''Esed biz tanıdığımızda da Nusayriydi, dost olduğumuzda da Nusayriydi'' diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
 
''Biz Nusayri-Sünni ayrımı yapmayız. Ama ne zaman halkına zulmetmişse, yine Nusayri ve Sünni ayrımı yapmadan, Şii ve Sünni ayrımı yapmadan o zulme karşı dururuz. Biz Sayın Kılıçdaroğlu gibi beş dakika içinde üç yalan söylemeyiz. Benim televizyonda bunu söylediğimi iddia etti, insani bir yalan. Benim kapalı oturumda bunu söylediğimi iddia etti, devlet ahlakı anlamında bir yalan. İleride kendisi halka dönüp 'bana bu devleti emanet edin' diye nasıl söyleyecek?''
 
TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL
Davutoğlu, Akçakale saldırısına misilleme yapıldığında tek bir ülkenin dahi Türkiye'yi eleştirmediğini, BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye'yi kınayan açıklama çıktığını, bütün bunlara rağmen Türkiye'nin yalnız kaldığına ilişkin yorumlar yapıldığını belirterek, İstanbul'da organize edilen Suriye'nin Dostları toplantısına 120'ye yakın ülke ve uluslararası örgütün katıldığını hatırlattı. 
 
TÜRKİYE KİMSEDEN DESTEK BEKLEMEDEN ATIM ATAR
ABD, Türkiye'ye destek açıklaması yaptığında, ''Türkiye ABD'nin güdümünde hareket ediyor'', bu ülke açıklama yapmadığında ''Türkiye yalnız kalıyor'' denildiğini ifade eden Davutoğlu, ''Türkiye ulusal güvenliği gerektirirse hiç kimseden destek ya da açıklama beklemeksizin gereken adımı atar'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset