Davutoğlu. Hakan fidan önemli...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan'ın istifasını değerlendirdi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya il kongresinin ardından valiliği ziyaret etti. Sakarya Valiliği çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, Hakan Fid

Davutoğlu. Hakan fidan önemli...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan'ın istifasını değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya il kongresinin ardından valiliği ziyaret etti. Sakarya Valiliği çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, Hakan Fidan'ın istifasına ilişkin, "7 Şubat’a denk gelmesi planlanmış bir husus değil." dedi.

Muhalefeti sert sözlerle eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri için ''Kılıçdaroğlu'nun, paralelcilere diyet borcu var onu ödüyor. Sen kendi genel başkanına ihanet ederek genel başkanlığa geldin, şimdi bunun diyetini ödüyorsun'' dedi.

Sakarya Valiliği çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

Hakan Bey devletimize hizmette bulunmuş önemli bürokratımızdır. Dün kendisi istifa, dilekçesini sundu. 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere biz de bunu işleme koyduk. 7 Şubat olması tevafuktur, tabi anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir. Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onunla adları geçer. 7 Şubat’ta yapılan operasyon Hakan Bey'e değil hükümetimize ve o dönemki başbakanımıza yapılan operasyondu. 7 Şubat’a denk gelmesi planlanmış bir husus değil.

AK PARTİ BİNASINA SALDIRI

Teröristlerin yakalanması için çalışılıyor. Seçimler yaklaştıkça provokasyon artabilir. Bu tür saldırılar demokrasiye saldırıdır. Herkesin sorumlu tutum takınması gerekir. Ümit ederiz ki tüm partiler aynı hassasiyette yaklaşır.

ŞEFFAFLIK PAKETİ

Askıya alındığı iddiası  doğru değil. Çalışmalar devam edecek. Zamanlama itibari ile süreçleri hızlandırıyoruz. Fakat seçim sonrasına ertelendi diye bir şey yok.

BÖCEK DAVASI

Suçluların iadesi kapsamında Romanya ile yapılmış ahdi, hukuki şeylerimiz var. Romanya yetkilileriyle bu konu konuşuldu. Gerekli adımlar atılacak en kısa zamanda. Ve hukuk ne diyorsa dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye'de meri hukuk uygulanacaktır.'

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Biz hangi oyunun nasıl oynanması gerektiğini iyi biliriz ama Ak Parti'ye tuzaklar kurdular. 2007'de e-muhtıra ile Ak Parti'nin cumhurbaşkanı seçmesini engellemeye çalıştılar. Ama biz yolumuza devam ettik. 2013 Mayıs'ta provokasyonlarla kitleleri sokağa dökmeye çalıştılar. Pensilvanya ve onun Türkiye'deki işbirlikçileri Ak Parti'ye karşı her yerde koalisyon yaptılar.6-7 Ekim olarında Kobani'yi bahane ederek provokasyon yapmaya kalktılar. Biz bu tahriklere izin verir miyiz? Bu provokasyonlar karşısında ekipleri kurduk ve iç güvenlik paketini hazırladık. Kim ne derse desin düzenlemeleri yapacağız.

"ŞİMDİ DÖRDÜZ OLDULAR"

 Yüzlerine maske takarsa, ellerine molotof alırsa engellenecekler. Eline molotof alanın niyeti yakıp yıkmaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti böyle adamlara pabuç bırakmaz. Nasıl koalisyon başlıyor. Üçüzler demiştim geçen konuşmamda. Üçü birden iç güvenlik paketine karşı çıktılar. Şimdi dördüz oldular. Pensilvan'ya da katıldı. Şöyle bir oyun var. Bir gayret seferberliği ilan ediyorum. Kılıçdaroğlu dedi ki 'Gençlerle birlikle en önde yürüyeceğim' CHP seçmenine sesleniyorum. Kim nerede yürümek isterse istesin kanunun gösterdiği yer serbesttir. Ama birisi eline molotof alırsa, milletin huzurunu bozmaya kalkarsa ona karşı tedbir almak devletin görevidir.

"KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR"

Barışçıl CHP seçmeni Kılıçdaroğlu'na sormalı. 'Sayın Kılıçdaroğlu sen molotof kullananları niye savunuyorsun, onların özgürlükçü gibi gösterilmesine neden alet oluyorsun?' Yine Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuşuyor aynı saatlerde o zat NewYork Times'ta makale yayınlanıyor. Bu zat makalesinde Türkiye'de herkes zulüm altında diyor. 28 Şubat zulüm dönemi değil miydi? Rum, Yahudi, Ermeni lobisini aleyhimize kışkırtmaya çalışıyor. 'Direnin' diyor. Kılıçdaroğlu Meclis'te ne söylüyorsa paralel çetenin başı da NewYork Times'a onu yazıyor. Onun gibi davranan Kılıçdaroğlu'ndan ulusalcı, yurtsever çıkar mı? Onlar direnin diyip kışkırtmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Sen kendi genel başkanına ihanet ederek bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin şimdi bunun diyetini ödüyorsun. Şuradan buradan gelen talimatla hareket etme, milleti kışkırtma.

"KILIÇDAROĞLU ŞURADAN BURADAN GELEN TALİMATLA..."

Bahçeli sen neden iç güvenlik reformuna karşı çıkıyorsun? Bahçeli'de onlarla işbirliği içine girdi. MHP seçmeninin sorması lazım. Devletin güvenliğini teminat altına alan pakete neden karşı çıkıyorsun?  Onlar sandık yoluyla iktidar olamayacakları için başka yollara başvuruyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler