Davutoğlu: Devletin ele geçirilmesi için...

Davutoğlu, bazı ülkelerin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduğunu vurgularken krize ilişkin önlem aldıklarını "Devletin ele geçirilmesine izin vermeyeceklerini" söyledi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 17 Aralık operasyonu ile başlayan sürece iliş

Davutoğlu: Devletin ele geçirilmesi için...

Davutoğlu, bazı ülkelerin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduğunu vurgularken krize ilişkin önlem aldıklarını "Devletin ele geçirilmesine izin vermeyeceklerini" söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 17 Aralık operasyonu ile başlayan sürece ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Davutoğlu, "Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız oldular. Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz. Sağımıza solumuza şüphe ile bakmaya başladık" dedi.

Avrupa ülkelerinin TBMM Dostluk Grubu başkanları ile önceki gün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Davutoğlu'nun mesajları şöyle:

OKULLARA DESTEK VERDİK: Biz yurtdışındaki Türk okullarına her gittiğimiz yerde ziyarette bulunduk. İlk zamanlar büyükelçiler buralara 'cemaat' okulları diyordu, sonra 'Fethullah Gülen'in okulları dediler. Şimdi ise 'okullarımız' diyorlar. Biz bu okullara çok destek olduk. Yanlış algıları değiştirdik.

GÜÇ BİRİKİMİ RAHATSIZ ETTİ: Türkiye'de 11 yıldır büyük bir güç birikimi yaptı. Bu birikim İngiltere ve Fransa başta olmak üzere bazı ülkeleri rahatsız etti. Son olaylarda dış güçlerin de etkisi var. Dershane olayı da bahane edildi.

TEDBİRLİYİZ, ATLATACAĞIZ: AK Parti, zaman zaman sıkıntılar yaşadı. Bunu ilk olarak 1 Mart Tezkeresi'nde gördük. Yaşananlar ne ilk ne de son olacak. Gerekli önlemleri alacağız. Tedbirliyiz. Biz bu sıkıntıyı da atlatacağız.

GÜVENEMİYORUZ: Öyle bir hale geldik artık kime güveneceğimizi anlayamıyoruz. Sağımıza solumuza şüphe ile bakmaya başladık.

DEVLET GELENEĞİMİZ VAR: Bizim bir devlet geleneğimiz var. Osmanlı'da da bu böyleydi. Devlet için evlatlar bile feda edildi. Bugün de devlete zarar verecek bir yapıyı kabul etmemiz mümkün değil. Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz.

TIR'DA ISRAR ETTİLER: Türkmenlere büyük baskı var. Çok zor durumdalar. Biz onlara yardım etmek zorundayız. Yalnız kaldılar, sıkıştılar. Türkmenlere yardım götüren TIR'la ilgili arama olayı olduğunda başbakanlıktan ilgili savcı arandı ve konunun Başbakanın bilgisi dahiline olduğu söylendi ama buna rağmen kararına ısrar etti.

"EL- KAİDE, ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK GİBİ"

Cenevre-2 Konferansı öncesi Pazar günü içinde ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan'ında yer aldığı Suriye Dostları Çekirdek Grubu toplantısına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e giden Davutoğlu hareketinden önce basın toplantısı yaptı. Özetle şu mesajları verdi: Yermük kampından 12-15 civarında Suriyeli açlık nedeniyle öldü. Diğer kuşatılmış birçok bölgede de bu açlık tehlikesi devam ediyor. Bir şekilde etnik kıyım yapılıyor. Benim dediğim şudur: Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı terör ve şiddeti bahane göstererek, Esad'ı ehvenişer gibi göstermeye çalışıyorlar. 'Ben ehvenişer olarak görüyorum' demedim. Öyle bir uluslararası kampanya yürütülüyor ki, El-Kaide terörü, yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi, El-Kaide terörü gündemde tutularak ve bu öne çıkartılarak, Esed rejimi ehvenişer gibi gösterilmeye çalışılıyor. Suriye'de Şerlerin Kaynağı Esad'dır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler