Davutoğlu BM'e sert çıktı!

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dönem başkanlığını yapan Fransa'nın daveti üzerine Suriyeli mülteciler ile ilgili toplantıya katıldı.Burada yaptığı konuşmada "Suriye'de dökülen kana son vermek için gerekl

Davutoğlu BM'e sert çıktı!

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dönem başkanlığını yapan Fransa'nın daveti üzerine Suriyeli mülteciler ile ilgili toplantıya katıldı.

Burada yaptığı konuşmada "Suriye'de dökülen kana son vermek için gerekli kararlılık gösterilememiştir" diyen Davutoğlu, Suriye'deki çatışmaların insani boyutuna dikkat çekti ve "acil eylem" çağrısı yaptı.

Güvenlik Konseyi'ne de eleştiriler yönelten Davutoğlu, "Konsey buradaki insanlık dramına bir son veremeyecek. Buradan sağlam bir karar tasarısı çıkmayacak. Burada temsil edilen tüm üyeler dışişleri bakanı düzeyinde değil. Suriye'de her şey gözümüzün önünde oluyor. Rejim halkına karşı uçaklar, ağır silahlar kullanıyor. Artık daha fazla ne kadar seyredeceğiz. Faaliyete geçmezsek biz de suça ortak olacağız. Vicdanımız bu duruma hareketsiz kalarak rahat edecek mi?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset