Davutoğlu: Atatürk'ün mirasına!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin konuları değerlendi.Ahmet Davutoğlu "Atatürk'ün mirası var ise ki var en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti. Çankaya Köşkü'nde oturmakla Atatürk'ün mirasına sahip çıkmış olmazsınız. Çanka

Davutoğlu: Atatürk'ün mirasına!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin konuları değerlendi.

Ahmet Davutoğlu "Atatürk'ün mirası var ise ki var en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti. Çankaya Köşkü'nde oturmakla Atatürk'ün mirasına sahip çıkmış olmazsınız. Çankaya Köşkü'nde çalışmak benim için bir onurdur" dedi.

Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaların satırbaşları ise şöyle:

"DIŞ SİYASETTE YENİ BİR ÖZNE YARATTIK"

"AK Parti olarak İç siyasette siyasetin öznesini değiştirdik. Dış siyasette ise yeni bir özne yarattık. Başbakan olarak anıldığım andan itibaren hükümet programı çalışmalarına başladık. AK Parti'de ortak bir akıl var ve işleyen bir mekanizma var. Kongrede yaptığım konuşmanın özü hükümet programında yer aldı.

YENİ TÜRKİYE KAVRAMI VE ÇANKAYA KÖŞKÜ KONUSU

Çankaya Köşkü ile ilgili tartışmanın arkasında bir sembolizm aramamak gerekir. Atatürk'ün mirası var ise ki var en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti. Çankaya Köşkü'nde oturmakla Atatürk'ün mirasına sahip çıkmış olmasınız. Çankaya Köşkü'nde çalışmak benim için bir onurdur. Nerede oturursak oturalım Allah hayırlı hizmetler nasip etsin.

"HİÇ KİMSENİN KALBİ KIRIK DEĞİL"

Bir anayasa üzerinde mutabakat sağlarsak bu bir şenlik olacak, gelecek on yılları teminat altına alacak. Birinci aşamayı tamamladık. İşleyen bir Bakanlar Kurulu, grup, MYK, MKYK var, hiç kimsenin kalbi kırık değil. Önümüzdeki 8 aydaki en önemli hedeflerimden biri, AK Parti'nin kadrolarını tahkim etmek ve yeni bir heyecan oluşturmak. Yeni Türkiye yeni bir heyecanla kurulacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hükümet programında öne çıkardığımız ana maddelerden biri de çözüm süreci... 2012-2013'te çözüm süreci başladığında hepimiz çatışma ortamının durmasını hedefledik. Şehit cenazelerinin, hayatını kaybeden gençlerin hayatlarını kaybetmemelerini sağladık ve bugüne kadar sürdü. Çözüm sürecinde yarıyı geçtik artık geriye bakmıyoruz.

"AKİL ADAMLARI DAHA AKTİF KULLANACAĞIZ"

Bizim önceliğimiz Türkiye'nin her yerinde aidiyet hissinin gelişmesi ve silahların tümüyle devreden çıkması...Çözüm sürecinde başkanlığımda oluşturulan mekanizma 15 günde bir toplanacak. Çözüm süreci kamu düzeni ile sağlanır. Kamu, düzensizliğe izin vermez. Akil adamları önümüzdeki süreçte aktif bir şekilde kullanmayı düşünüyoruz. Etrafımız ateş çemberi iken biz çözüm sürecinde bu adımları atıyoruz.

IŞİD SORUNU

Gönül isterdi ki Irak ve Suriye'de muhatap alabileceğimiz yönetimler olsun. Malesef sınırlarımızın ötesinde etnik ve meshebi bir çatışma ortamı var. Biz bununla çok mücadele ettik. Özellikle 2010 sonundan itibaren Suriye'ye 'kendini reforme et' dedik. Wikileaks gibi belgelerin ortaya çıkması bazen kimin ne dediğini görmek için güzel oluyor. Türkiye, etnik ve mezhep temelli bir ülke değil. Çözüm sürecinde iç tehdit kavramı ile Kürtler tanımlanmasaydı şu an Türkiye içinde çok ciddi sorunlar olurdu. Bu sınırlar ve bu sınırlar dışındaki insanlar akraba. Akrabalık ilişkilerini düşmanlık, tehdit gibi görmeyeceğiz. Türkiye, IŞİD ve benzeri yapılar ortaya çıkmasın diye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset