Davutoğlu: Ankara’daki saldırının arkasında...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının arkasında kim olduğu sorusunun cevabına çok yaklaşıldığını belirterek, "O isim bir örgüte işaret ediyor" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat, Serpil Çevikcan, Mustafa Kara

Davutoğlu: Ankara’daki saldırının arkasında...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının arkasında kim olduğu sorusunun cevabına çok yaklaşıldığını belirterek, "O isim bir örgüte işaret ediyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat, Serpil Çevikcan, Mustafa Karaalioğlu sorularını yanıtladı. Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri için rahmet dileyen Davutoğlu, "Ailelerine, yakınlarına taziyelerimi iletmek istiyorum. Bu bütün Türkiye'ye yönelik bir saldırı. Halkımızın bütününe yönelik, demokrasiye karşı bir saldırı. Seçime gölge düşürme çabası da var. Küçük siyasi hesaplar yapılmamalı. Bugünlerde seçime yönelik ifadeler kullanılmamalı" diye konuştu.

"İHMAL VARSA GEREĞİ YAPILIR"

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü anlatan Başbakan, "Bu saldırı Türkiye'yi Suriye yapmaz. 11 Eylül'de olduğu Madrid'de olduğu gibi gelişmiş bir ülkeye yapılan bir saldırı mahiyetindedir. Türkiye olarak çok önce canlı bombalarla tanıştık. Soruşturma sürüyor detaya girmiyorum. DHKP-C'nin Kandil'de eğitilen militanları olduğunu biliyoruz. Birinci aşama yaraları sarma. Zaaf ve ihmal varsa gerekli adımlar atılır. Teknik arama her yerde yapılmış, bomba yok. İnsani arama ise miting alanında yapılıyor. Rutini bir kere terörist bildiği zaman rutin dışı şeylere yönelebiliyor. Böyle bir olay olduğunda hepimiz zarar görüyoruz. Miting organizatörleri emniyetle birlikte çalışmalı. Ölenler ve yaralananlar bizim canımız" dedi.

"İSME ÇOK YAKLAŞILDI"

Saldırıyla ilgili terör örgütü DEAŞ'ın ilk şüpheli olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir isme çok yaklaşıldı. O isim bir örgütü işaret ediyor. Bir uyuyan hücre varsa bir yerde bunların hepsini toplayın bir yere atın hiç kimse görmesin diyemezsiniz. Hukukla davranmak durumundayız. Sürekli takibat altında tutmak zorunda kalıyorsunuz. Uyuyan hücreler kendilerini saklayabiliyorlar. Sakalını kesiyor hayat tarzını değiştiriyor. DAEŞ, DHKP-C ve PKK'yı takip ediyoruz...3-4 gün önce İstanbul'da canlı bomba hazırlığı içinde olan birinin yakalandığını kimse bilmiyor. Yine Ankara'da bir üst düzey bürokrasiye saldırı anlamında bir canlı bomba eyleminin gece yakalanarak durdurulduğunu kimse bilmiyor. Bu 3 örgüt de bizim için potansiyel suç odağı olarak görülüyor. Canlı bombaların oraya nasıl geldiği belirlendi. Son derece başarılı bir terör operasyonu yönetiliyor. DAEŞ'ın en önemli bağlantıları tutuklandı. Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi şeyi dahi var. Çok dikkatli titiz yürütülmesi gereken bir mücadele zor bir mücadele özellikle bu günlerde zor. Aynı anda cumartesi pazar onlarca miting onlarda vilayette yapılıyor. Bin kişinin yürüdüğü kişinin içerisinde bir tek kişi miting meydanına gelmedikçe Ankara Garı'nda toplanmayı engellemek lazım. Orada toplanılacaksa orayı miting alanı görmek lazım. 8 bin kişinin içinde bir kişi girmiş oluyor canlı bomba olarak. Evinde yakalananları söylüyorum Ankara'da 04.30'da birisi yakalandı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler