Danıştay'a Başbakan ayarı mı?

MİT’çiler hakkındaki soruşturma talebinin Başbakan tarafından reddedilmesi halinde, bu kararı inceleyecek olan Danıştay dairesinin 3 üyesi birden değiştirildi.İstanbul özel yetkili savcılığının Başbakan Erdoğan’dan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT’çi ha

Danıştay'a Başbakan ayarı mı?

MİT’çiler hakkındaki soruşturma talebinin Başbakan tarafından reddedilmesi halinde, bu kararı inceleyecek olan Danıştay dairesinin 3 üyesi birden değiştirildi.

İstanbul özel yetkili savcılığının Başbakan Erdoğan’dan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT’çi hakkındaki soruşturma izni istemesi aşamasında, çok ilginç bir gelişme yaşandı. Danıştay’da bu tür izin konusunu değerlendiren dairenin üç üyesi görevden alınıp başka dairelere atandı.

Erdoğan MİT’çiler kakında izin vermezse, savcılar da bu kararın iptali için Danıştay’a başvurabilecek. Soruşturma izinleriyle ilgili itirazlara ise Danıştay 1. Dairesi bakıyor. Sekiz üyeden oluşan bu dairenin üç üyesi yaklaşık 10 gün önce değiştirildi.

Danıştay 1’inci Daire üyeleri Ahmet Başpınar, Abdullah Dörtlemez ve Muzaffer Dilek, başka dairelerde görevlendirildi. Bunun üzerine üyelerden Muzaffer Dilek emekliye ayrıldı. Danıştay 1. Dairesine de Tuncay Tutar atandı. Böylelikle 1’inci Daire’deki üye sayısı sekizden altıya düştü.

Bu arada önceki gece Siyaset Meydanı programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Başbakan MİT mensupları hakkında soruşturma izni vermezse konu Danıştay’a gidecek. Ama bu hafta bir operasyon yapıldı.

Danıştay’da izni verecek olan 1’inci Dairenin 3 üyesi değiştirildi. Hangi yargı bağımsızlığından bahsedeceksiniz bu ülkede?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler