Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ŞOK sözler

CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, son dönemde yurt genelinde yaşanan sokak olaylarına ilişkin olarak bir açıklama yayımladı. Oran, yaptığı yazılı açıklamada hükümeti eleştirerek "AKP'nin izlediği dış politika nedeniyle Ortadoğu'da p

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ŞOK sözler
CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, son dönemde yurt genelinde yaşanan sokak olaylarına ilişkin olarak bir açıklama yayımladı. Oran, yaptığı yazılı açıklamada hükümeti eleştirerek "AKP'nin izlediği dış politika nedeniyle Ortadoğu'da patlak veren savaş ülkemiz sınırlarına dayanmıştır. Türkiye, IŞİD-PKK terörü arasına sıkışmış durumdadır. IŞİD'in Kobani saldırısını protesto amaçlı kitlesel eylemler nedeniyle birçok ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, ülkede yağma faaliyetleri başlamış, AKP'nin çözüm projesi iflas noktasına gelmiştir. Ülkenin geleceği belirsiz, ulusal güvenliğimiz, toplumsal barış tehlikededir. Bu zor süreçte partili Cumhurbaşkanı ile O'nun atadığı Başbakan ise hamaset ve göz boyama derdine düşmüştür. Türkiye'nin hem siyasi hem ekonomik açıdan boğazına kadar batağa saplandığı böyle kritik bir süreçte, Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ne yazık ki siyasi şov peşindedir" dedi.
 
"ACİLEN BU KANGRENİN ELBİRLİĞİ İLE BÜYÜK BİR UZLAŞMAYLA ÇÖZÜLMESİ GEREKMEKTEDİR"
 
Birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bir dönemde cumhurbaşkanı ve başbakanın şov peşinde olduğunu savunan Oran, "Erdoğan geçen yıl Malatya'da 93, bu yıl Trabzon'da 21 proje açılışı yapmıştı! Kanalizasyon ve kaldırım bile dev proje oldu, özel sektör yatırımları sahiplenildi. Malatya'da bir projeye 3 farklı adla açılış yapıldı, yıllardır eğitim veren bir okul AKP mucizesi ile yeniden açıldı. Ülkenin ekonomide, iç ve dış politikada ciddi bir darboğaza girdiği bugünlerde Erdoğan Trabzon'da 17, Davutoğlu Malatya'da 44 tesis için apar topar toplu açılış programları düzenledi. Ekonomi krizin, Türkiye savaşın eşiğinde; ülke yangın yeri, yağma faaliyetleri başlamış, Türkiye IŞİD-PKK terörü arasına sıkışmış, birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş; Türkiye hem siyasi hem ekonomik açıdan batağa saplanmış durumda. Böyle kritik bir süreçte, ne yazık ki Cumhurbaşkanı ve Başbakan ise sorumsuz biçimde siyasi şov peşinde. Erdoğan, zaten Eylül 2013'te Malatya'da 93, bu yıl Haziran ayında da Trabzon'da 21 önemli proje için toplu açılış yapmıştı. Bu kapsamda proje ve tesis diye sayılanlar arasında ise anaokulu, kafeterya, belediyenin kaldırım, asfalt ve kanalizasyon işleri vb. bulunuyordu. Ülke yangın yeri, Güneydoğu'da OHAL var, millet can derdinde, her yer yağmalanıyor iktidar ise şov peşinde. Ne toplu açılışın, ne mitingin ne de Karadeniz turunun zamanı. Acilen bu kangrenin elbirliğiyle büyük bir uzlaşmayla çözülmesi gerekmektedir. Ülkemizin hem ekonomi, hem siyaset hem de dış politikada eşi görülmemiş bir darboğaza girdiği bu günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da 17, Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya'da 44 tesis için apar topar toplu açılış gerçekleştirdi.
 
 
İzlenen yanlış politikalar yüzünden ekonomide Türkiye ciddi bir krizin eşiğinde. Türkiye ekonomisi kan kaybediyor. Piyasalarda türbülans yaşanıyor. Döviz aldı başını gidiyor, tüm makroekonomik hedefler sapmış durumda. Ekonomide bir hafta sonrası öngörülemiyor, 2015 yılı tamamen belirsiz" ifadelerini kullandı.
 
 
"TRİLYONLARLA İFADE EDİLENLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ DEVLETİN SESSİZ SEDASIZ YAPMASI GEREKEN YATIRIMLAR OLUŞTURUYOR"
 
 
CHP'li Umut Oran, geçen yıl gerçekleştirilen toplu açılış törenlerini hatırlatarak "Açılışı yapılan projeleri incelediğimizde, çok ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Hükümet, proje, tesis, yatırım diye sayılan anaokulundan kız imam hatip lisesine, spor salonundan, kavşak düzenlemesine; alt ve üst geçitlere, kaldırım düzenlemesinden, personel lojmanına, foseptik/kanalizasyon şebekesine, çocuk parkına, yapılan önemli önemsiz her işi sahiplenip şov malzemesi yapıyor. Bununla da yetinmeyen hükümet, özel sektör kuruluşlarının yatırımlarını da kendisi yapmış gibi göstererek göz boyuyor. Zaten listedeki üretken yatırımların neredeyse tamamı özel sektöre ait bulunuyor. Bu liste, Türkiye'de daha önce hiçbir başbakana nasip olmayan sokak asfaltı, kaldırım, fosseptik açılışlarının Erdoğan'a nasip olduğunu da gösteriyor. Trilyonlarla ifade edilen ve tesis, proje diye sunulanların büyük bölümünü devletin zaten sessiz sedasız yapması gereken okul, yol, asfalt, altyapı çalışmaları, karakol, idari bina gibi yatırımlar oluşturuyor. İmam hatip, cami projeleri de listede önemli bir yer tutuyor. Listede, hükümet ya da bağlı belediyelerce gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak görece önemli yatırımlar ise neredeyse hiç yok ve yapılan iş koparılan gürültüye değmiyor" açıklamasında bulundu.
 
 
"ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU ZOR DÖNEMDE AÇILIŞLARIN ACİLİYET DERECESİ NEDİR?"
 
 
İlgili makamlara soruyoruz diyen Oran, şunları kaydetti: "Şimdi yapılan bu toplu açılışlar nedir, bunlar gerçek yatırım mı, hayali midir? Ülkenin içinde bulunduğu bu zor dönemde bu açılışların aciliyet derecesi nedir? Bu hengamede hangi önemli, acil tesis ya da projenin açılışı yapılmıştır? Açılışı yapılacak “tesisö ve projelerin bir listesi basın kuruluşlarına gönderilmiş midir? Listeler herhangi bir kamu kuruluşunun internet sitesinden ilan edilmiş midir? Toplu açılış listesinde, kısa süre önce yine törenle açılışı yapılmış olanlar ya da zaten faaliyette olanlar da var mıdır? Bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan hangi tesis ya da projelerin açılışını yaptıklarını biliyor mu? Amacınız hizmet mi, şov mudur? Bu çetin günlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın programı, algı yönetimi, göz boyama amaçlı mıdır? Türk halkının zekâsıyla alay mı ediyorsunuz? Ülkemiz, geçmişte eşi görülmemiş ölçüde risk altındadır. Açılış şovunun ne zamanı ne de yeridir. Ekonomik kriz, terör ve savaş tehdidi giderek büyürken ülkemiz, sağduyu ile bu sorunları acilen çözecek sorumlu, muktedir, akılcı, güvenilir yöneticilere ihtiyaç duymaktadır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset