"Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Erdoğan'ın seçim kararı aldığını açıkladı.Twitter hesabından açıklama yapan Burhan Kuzu, "AK Parti ile Koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP,45 günün dolması ve Hükmetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kar

"Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Erdoğan'ın seçim kararı aldığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Burhan Kuzu, "AK Parti ile Koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP,45 günün dolması ve Hükmetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı. Kurulacak Seçim Hükümet'i bir Anayasal zorunluluk;çünkü 116.md bunu emrediyor.Tüm diğer yolları MHP,HDP Ve CHP tıkadı.Bunları da bilelim. Seçim Hükümet'ini Cumhurbaşkanı kurmaya mecbur;çünkü Anayasanın emri böyle;Meclis Görevini yapmadı.HDP bu şekilde 3 bakan aldı. Seçim Hükümet'ine HDP nasıl oldu da üç bakan verme hakkı elde etti?Bunu MHP ve CHP'ye sormak lazım.Ak Partinin bu konuda suçu yok .Biline. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum da 7Haziran gecesi attığım Tweette'lar ne kadar anlamlı ve isabetli imiş.O gün bana kızanlar da hak verdi. Hâlâ geç kalmış sayılmaz; 4 parti grubu bir araya gelir ortak bir önergeyle seçim kararını Meclisten geçirir.Yakışanı bu; şık olanı bu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler