Cumhurbaşkanı Gül’den 2 mesaj

Gül, bağımsızların “Meclis’e gitmeyiz ve yemin etmeyiz” değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine de, “Herkes Meclis’in mehabetine uygun hareket etmeli. Aksi takdirde konuşma ortamı zehirlenir” dedi.Gül, dün akşam Ankara Üniversitesi’nde yeni açılan Dev

Cumhurbaşkanı Gül’den 2 mesaj

Gül, bağımsızların “Meclis’e gitmeyiz ve yemin etmeyiz” değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine de, “Herkes Meclis’in mehabetine uygun hareket etmeli. Aksi takdirde konuşma ortamı zehirlenir” dedi.

Gül, dün akşam Ankara Üniversitesi’nde yeni açılan Devlet Konservatuvarı’nda kurulan solistler grubunun konseri öncesi bir grup Ankara temsilcisine gündeme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“Esad’ın konuşmasını izledim. 12 Eylül halk oylamasında ‘Yetmez ama evet’ deniyordu. Esad’ın ‘Her şey değişti, çok partili sisteme geçiyoruz, Suriye halkının iradesi neyse her şey o şekilde düzenlenecektir ve bu geçişi ben yapacağım’ diye net ve kesin söylemesi lazım. Söylemek istediklerini satır aralarında söylüyor. Açık söylemeli. Evrensel bir geçiş yapacağını, seçimlere gideceğini ve bunlara kendisinin önderlik yapacağını söylemeli. Bunları yapar ve söylerse tüm olayların önüne geçebileceğini tahmin ediyorum. Hem toparlar, hem ülkesine en büyük hizmeti yapmış olur. Parlamento toplandığında herkes kurallar neyse ona göre davranmalı. Herkes yemin edecek, herkes milletvekili olacak. Farklı görüşlerin, bölgelerden gelecek sorunların tartışılabilmesi lazım. Kim köprüleri atıcı davranırsa hem halk nezdinde itibar kaybeder, hem çok yanlış yapar. Konuşma ortamı zehirlenmiş olur. Kimse bunun yapmamalı. İnşallah temiz bir başlangıç olur. Geçmişten ders alıp, parlamentoya saygılı olunmalı.

Milletvekili yemini kurallar neyse ona göre olmalı. Yemin kriziyle uzlaşma ortamı yok edilmemeli. En aykırı hangi fikir varsa o Meclis’e geliyor. Onun mehabetine uygun hareket edilmeli ki, herkesin söylediği dikkate alınsın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler