Cumhurbaşkanı Erdoğan Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonla görüştü.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti. ABD Başkanı Obama, Cum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti. ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçlarından dolayı Türk halkını kutladığını ifade etti.

Görüşmede, Antalya'da yapılacak olan G-20 Zirvesi'nin gündem maddelerinin de ele alındı. Suriye'deki son gelişmelere ilişkin görüş teatisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, ılımlı Suriye muhalefetini güçlendirmeye yönelik ortak çabaların artırılmasının ve DAEŞ'e baskının yoğunlaştırılmasının önemine değindi.

İki lider, siyasi geçiş süreci de dahil olmak üzere, Suriye'deki çatışmaya müzakere suretiyle bir çözüm bulunması konusunu değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın görüşmede terör örgütü PKK'nın eylemlerinin son bulması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler