Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nobel de siyasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri "30 bin, 40 bin mülteci kabul edeceğiz" diyor ondan sonra nasıl oluyorsa Nobel'e aday gösteriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nobel de siyasi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri "30 bin, 40 bin mülteci kabul edeceğiz" diyor ondan sonra nasıl oluyorsa Nobel'e aday gösteriliyor. Bizde 2,5 milyon mülteci var, kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi" dedi.

G-20 kapsamında düzenlenen Kadınlar Zirvesinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "iyi terörist kötü terörist" ayrımı yapan ABD ve Avrupa Birliği ülkelerini sert biçimde eleştirdi.Cumhurbaşkanı, "Terör örgütlerinin bazılarını destekleyip, bazılarıyla mücadele ediyor gibi görünmek terörün yanında yer almaktır. Güneyde, dağda terör örgütlerinden çıkan silahlara bakın, Batılı dostlarımız. Silahlar onların silahları" dedi. Bu silahları veren ülkelerin "onlar DAİŞ'le çatışıyor" gerekçesinin kabul edilebilir olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdopğan, "El Nusra denilen bir örgüt var, o da DAİŞ'e karşı savaşıyor. Ona terör örgütü olarak bakıyorsun da diğerine niye terör örgütü olarak bakmıyorsun? Terör örgütleri arasında ayrım yapıyorlar. Terör örgütünün iyisi kötüsü olur mu?" ifadelerini kullandı.

Batı'nın güvenliği ve istikrarının Türkiye'nin güvenlik ve istikrarından geçtiğini belirten Erdoğan, "Terörle mücadele Türkiye'siz olmazsa neden AB'ye almıyorsunuz?" diye sordu.

"NOBEL DE SİYASİ"

Erdoğan, Batı'nın mülteci sorununu uzun zaman görmezden geldiğini de kaydederek, "Ne zaman Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, o zaman "ne oluyoruz" dediler" dedi. Türkiye'nin 2,5 milyon mülteciyi ağırladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Birileri "30 bin, 40 bin mülteci kabul edeceğiz" diyor ondan sonra nasıl oluyorsa Nobel'e aday gösteriliyor. Bizde 2,5 milyon mülteci var, kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. Nobel de sipariş üzerine veriliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset