Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da konuştu

Fahri Doktora ünvanının verildiği Katar Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'dan tüm dünyaya mesajlar verirken, Rusya'yı da bir kez daha uyardı. Duygusal davranmadıklarını ve davranmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Rusya'nın,

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da konuştu
Fahri Doktora ünvanının verildiği Katar Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'dan tüm dünyaya mesajlar verirken, Rusya'yı da bir kez daha uyardı. Duygusal davranmadıklarını ve davranmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Rusya'nın, haklı olduğumuzu tüm dünyanın kabul ettiği bir konuda verdiği orantısız tepkileri üzüntü ile takip ediyoruz. Bu tepkilerin devam etmesi durumunda elbette biz de kendi tedbirlerimizi almak mecburiyetinde kalacağız" diye konuştu.
 
ERDOĞAN'DAN RUSYA'YA MESAJ
 
Hiçbir ilgisi olmayan ülkelerin Suriye'de olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye tarihi ve coğrafi özellikleri ile birçok fay hattının kesiştiği noktada. Tüm kardeşlerimiz için sağlam bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Irak ve Suriye'de yaşanan olaylar daha da tırmanmaya devam ediyor. Sınırlarımız bu ülkelere çok uzak. Buralarla hiç ilgili olmayanların buralara girmelerini anlamak mümkün değil. Terör örgütleri ile mücadele edilecekse eyvallah bunu birlikte yapalım. Ama terör bahanesiyle masum insanlar öldürülüyorsa bu yanlıştır. Bu bahane ile siviller öldürülemez" dedi.
 
PUTİN, 'BUNDAN SONRA OLMAYACAK' DEDİ
 
Putin'i Ekim ayında bizzat uyardığını hatırlatan Erdoğan, "Hatay sınırımızda üzüntü verici bir olay yaşadık. Sınır ihlali yapan uçaklardan bir tanesi Suriye uçaklarına dönerken, bir diğeri uçaklarımız tarafından Türkiye sınırları içinde düşürüldü. Daha sonra bu uçağın Rusya'ya ait olduğu ortaya çıktı. Ekim'de bizzat Putin'le telefonda görüştüm, uyardım. 'Yanlışlık var' dediler. Bu söylediklerim 3-4 Ekim'de oldu. Putin, 'Bundan sonra olmayacak' dedi. Her millet karşısındaki millete saygılı olmalı. Zalim, katil Esed'in ülkesinde sizin ne işiniz var? Siz de bu zulme ortak olmuş durumdasınız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset