Cumhurbaşkanı Çanakkale’de

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı ziyaret etti. Ankara'da yaşanan patlamayı değerlendiren Akıncı, "Türkiye'nin bu büyük acısını paylaşıyor ve bunun son olmasını diliyoruz" dedi.Bazı ziyaretlerde bulunmak ve ÇOMÜ akademik yı

Cumhurbaşkanı Çanakkale’de

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı ziyaret etti. Ankara'da yaşanan patlamayı değerlendiren Akıncı, "Türkiye'nin bu büyük acısını paylaşıyor ve bunun son olmasını diliyoruz" dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak ve ÇOMÜ akademik yılı açılışına katılmak üzere Çanakkale'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Vali Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti. Valilik önünde törenle karşılanan Akıncı, daha sonra Vali Erkal ile görüştü. 37 yıl aradan sonra Çanakkale'ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten KKTC Cumhurbaşkanı, Ankara'da yaşanan patlamadan derin bir üzüntü duyduğunu söyledi.

Yaşanan olayın ardından KKTC'de de 3 gün yas ilan ettiklerini hatırlatan Akıncı, "Her şeyden önce Türkiye'de birkaç gün önce 97 cana mal olan bir terör eylemi yaşandı. KKTC olarak öncelikle Türkiye'nin bu büyük acısını paylaştığımızı belirtmek istiyor ve bunun son olmasını diliyorum. Herhangi bir amaca ulaşmanın yolu kesinlikle terör eylemleri olamaz. Zaten terör eylemleri başlı başına o ülkeyi karıştırmaya yönelik, kaosa yönelik eylemlerdir. Ve böylesi büyük bir olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanan bir olaydır. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Geride kalanlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Biz de bu yası paylaştık, 3 gün yas ilan ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra Çanakkale Belediyesi'ni ziyaret etti. Troia Ören yerini gezecek olan Akıncı, saat 15.00'da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılacak. Akıncı, burada "Kıbrıs Müzakerelerinde Son Gelişmeler" başlıklı açılış dersini verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset