Çözüm süreci yeniden mi başlıyor ?

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Çözüm sürecinin mimarı Ak Parti'dir ve geleceği de Ak Partiye bağlıdır. AK Parti olarak dokunulmaz konulara dokunuruz, çözülmez konuları çözeriz. Cesaretimiz var, risk alırız" dedi.AK Parti Van İl Başkanlığında düz

Çözüm süreci yeniden mi başlıyor ?

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Çözüm sürecinin mimarı Ak Parti'dir ve geleceği de Ak Partiye bağlıdır. AK Parti olarak dokunulmaz konulara dokunuruz, çözülmez konuları çözeriz. Cesaretimiz var, risk alırız" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bu seçim ile Türkiye'nin tekrar dönüş yaptığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu: "Bir partinin iktidar olmasından öte, Türkiye'nin geleceği ile ilgili en kritik seçim ve en kritik kararların verileceği bir gün. 1 Kasım'da Türkiye, hamdolsun tarihini değiştirdi. Biz de hızlı bir şekilde iş başı yapacağız."

Van genelinde AK Parti teşkilatları ve adaylarla çok planlı, çok kapsamlı ve çok etkili bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Ekim'de seçim çalışmalarımıza başladık. 1 aylık gibi bir süre, Van'ın büyük bir şehir olması nedeniyle kısa bir süre. Daha fazla vakit olsa, daha fazla vatandaşa ulaşabilirdik ama bir ayı da çok iyi değerlendirdik. Gitmediğimiz ilçemiz, köyümüz kalmadı. Çok iyi bir performans gösterdiler. Herkese teşekkür ediyorum. Ama esas teşekkürü Vanlı hemşehrilerimize iletmek istiyorum. Van, bizi bağrına bastı. Seçim kampanyamızda bize ilgi gösterdiler. Neticede Van, 1 Kasım seçimleri sonunda Türkiye'de oyunu en çok arttıran illerden biri oldu. 30 büyükşehir içerisinde, 7 Haziran seçimlerine oranla oyunu en fazla arttıran il Van oldu."

Türkiye genelinde oyunu en çok artıran 3 ilden birinin Van olduğunu anlatan Atalay, "Dolayısıyla Van halkına teşekkür ediyoruz. Bize çok destek verdiler. Yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir oy artışımız oldu. Bu ciddi bir artıştır. Küçük bir farkla üçüncü milletvekilini çıkaramamış olduk. O bizim beklentimizdi ama istediğimiz iyi bir artışı da sağlamış olduk" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerine bakıldığında özellikle Van'ın bir dönüş yaptığını vurgulayan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz hep diyorduk. Van, 7 Haziran yönünde gitmemeli, bir dönüş yapmalı. Tekrar istikrara, huzura ve Türkiye geneli ile paralel olarak gelişmeye dönüş yapmalı. Van, o dönüşü yaptı. Biz böyle kabul ediyoruz. Bizim vaat ettiklerimiz var. Bu seçim kampanyasında özel bir "Van Seçim Beyannamesi" hazırladık. İlimiz için, ilçelerimiz için o vaatlerimiz geçerlidir. Bir bütün olarak inşallah önümüzdeki dönemde, tüm o vaatlerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Kısa sürede burada sözünü ettiğimiz ortak akıl platformunu kuracağız. Tekstil kentten başlayıp bütün projelerimizi gerçekleştireceğiz. Büyük hastanenin açılışını bu yıl içerisinde yapacağız."

AK Parti iktidarında Van'ın, bölgenin çok etkili hizmetler alacağına inandıklarını belirten Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Ankara ve Van'da bunun platformlarını kuracağız. Van; bu kararı ile, ilgisi ile, oyu ile bu dönüşü yapmış oldu. Bizde inşallah bu dönemi öyle etkili değerlendireceğiz ki, sizlerde göreceksiniz. İlimizin, ilçelerimizin çevresi değişecek. Sınır ticareti, organize sanayi bölgesi, küçük sanayinin işleri, turizm kesimi, tarım kesimi, hayvancılıkla ilgili sorunlar, aklınıza ne gelirse hepsi seçim beyannamemizde yer alıyor. Biz onların takipçisi olacağız. O mekanizmaları kuracağız ve inşallah makro projeler bizim önceliğimiz olacak. Bu dönem, Van ve ilçelerdeki gelişmeyi sizlerde göreceksiniz. Biz iddialıyız. Bize oy vermeyenler o zaman da, "Niye oy vermedik?" diye düşünecekler. Ama bizim alabileceğimiz azami oy bu değil, Van'da daha bizim alacağımız oy var. Bu aldığımız oy, Van'dan alacağımız oy değil. Ben 1 Kasım seçimlerinde özverili çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN MİMARI AK PARTİ'DİR"

Atalay, bir gazetecinin, çözüm süreci ile ilgili sorusuna şöyle karşılık verdi: "Biz; çözümün, huzurun partisiyiz. AK Parti olarak dokunulmaz konulara dokunuruz, çözülmez konuları çözeriz. Cesaretimiz var, risk alırız. 7 Haziran'dan sonra hem bölgenin, hem Kürt vatandaşlarımızın tekrar AK Parti'ye yöneldiğini bu seçimde görüyoruz. AK Parti, bugüne kadar nasıl bunun hakkını verdiyse bundan sonra da verecektir. Bu seçimde aldığımız bu oylar, bizim için çok değerli. Biz yine Türkiye'nin her köşesinden oy aldık. Dolayısıyla çözüm sürecinin zaten mimarı AK Parti'dir ve geleceği de AK Parti'ye bağlı. Bu istikrar ve güçlü hükümet, bu sorunların hepsini bir bir çözecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler