Çorum’da vaatlerini sıraladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Abide Meydanı'nda halka hitap etti.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Çorum'a geldi. İlk olarak Van'da şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan babası Must

Çorum’da vaatlerini sıraladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Abide Meydanı'nda halka hitap etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Çorum'a geldi. İlk olarak Van'da şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın merkeze bağlı Güney köyünde yaşayan babası Mustafa Uysal'a taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra Abide Meydanı'nda halka hitap etti.

'Başbakan Kemal" sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Attığınız bu slogan CHP'yi iktidara taşıyarak, CHP'yi iktidar yaparak ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. 13 yıldır bizi kandırıyorlar. Doğu'da "PKK da bizi kandırdı" dediler. Silivri'ye bir sürü general attılar, paralel kandırdı dediler. Suriye kan gölüne döndü, bizi Esad kandırdı dediler. Eğer onlar birileri tarafından yönetiliyor ve kandırılıyorsa bizim görevimiz onları o koltuktan indirmektir" dedi.

7 Haziran'da seçim yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sandığa gittik. Milli İrade dedi ki tek partiyi iktidar yapmıyorum. Siyasi partiler oturup konuşsunlar, hükümeti kursunlar, memlekette gerginlik var oturup, asgari müştereklerde buluşun, Türkiye'yi bulunduğu durumdan kurtarın dediler. Gelin koalisyon kuralım dediler. Milli irade böyle tecelli ettiyse hay hay başımız üstüne dedik. 10 günlük görüşmenin ardından biz koalisyon istemiyoruz, 3 aylık seçim hükümeti istiyoruz dediler. Sen kuramadın. Anayasa gereği 2'nci partiye hükümeti kurma görevi verilmesi lazım. Onlar hükümet kurma yetkisi verilmeyince sandılar ki mağdur edebiyatı yaparız. Ama biz saraydan değil, milli iradeden yetki alırız" ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinin ardından terör olaylarının arttığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Neden? Çünkü diyordu ki 400 vekil vereceksiniz. Vatandaş da inanmıyorum vermem dedi. O da acıyı, gözyaşını sana getireceğim, şantaja boyun eğeceksin dedi. Ama bu milletin ruhunda Kuvayi Milliye ruhu var. Şantaja boyun eğmez" dedi.

CHP'nin seçim bildirgesi hakkında da açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da güzel bir seçim bildirgesi hazırladık. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözen bildirgeyi açıkladık. Parayı, kaynağı nereden bulacaksın diye dünyanın lafını ettiler. Ben 27.5 yılımı devlete verdim. Bütçe nasıl yapılır onu çok iyi bilirim. Bu konuları nerede istiyorlarsa tartışabilirim. Bu ülkede bunu iyi bilen 10 kişi varsa biri de benim. 1 Kasım için görün bizim bildirgemizi örnek alacaklar dedim ve evet her parti örnek aldı. Çünkü Türkiye'nin sorunlarını en iyi tespit eden kadro CHP'de var. Örnek aldılar. Düne kadar nasıl vereceksiniz emekliye 2 maaş ikramiye diyorlardı. Şimdi onlar da diyor vereceğiz 2 maaş ikramiye diye. Günaydın, 13 yıldır neredeydin. Asgari ücreti bin 500 yapacağız diye utana sıkıla şimdi bin 300 yapacağız diyorlar. Allah büyüktür. Ne yaparlarsa yapsınlar asgari ücreti net bin 500 yapacağız. Taşeron işçiliğini kaldıracağız dedik. 800 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz. Niye ömür boyu asgari ücretli olsun. Şimdi diyorlar ki taşeron sorununu çözeceğiz. Günaydın, 13 yıldır neredeydin niye görmüyordun ama biz görüyorduk. Onların dünyadan haberi yoktu. Asgari ücreti arttıracağız, emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz, taşeronu kaldıracağız. CHP iktidarında mazotun litresi 1.8 kuruş olacak. Bunların havuz medyası var. İktidar olmadan mazota zam yaptılar diye yazmışlar. Ya Doları 3 lira yapan ben miyim" diye konuştu.

Milletin borç batağında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunlar iktidarda iken borç yükseldi. Bunlar yaptıklarını bize mal etmeye çalışıyor. Size söz, faizler düşecek. Ekonomi güçlenecek. Kredi kartı faizlerinin en az yüzde 80'ini iktidarımızda sileceğim ve halkı borç batağından kurtaracağım. CHP ülkeyi nasıl yönetir bilmez diyorlardı. Şu da ortaya çıktı ki CHP ülkenin sorunlarını en iyi bilen partidir. Eğer CHP iktidar kursaydı emeklilerimiz ikramiye alacaktı. Asgari ücret komisyonunu toplayıp bin 500 lira maaş verecektik. Taşeron sorunu çözecektik."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önceki seçimlerde "Kaynak bulsunlar oyumu CHP'ye veririm" sözlerine de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu açıkladı, demek ki kaynak var. Maliye Bakanı yiğitçe gidip CHP'ye oyumu kullandım desin, bekliyorum. Çocuklarını okula yollayanlara sözüm sözdür beslenme çantası tarihe karışacak. Çocuk yemeklerini okulda yiyecek. Öğretmeni toplumun önderi yapacağız. 300 bin atama bekleyen öğretmeni atayacağız. Ferhat ile Şirin'i buluşturduğumuz gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız. Kaynak sorunu var diyemez kimse. 1 liralık işi 5 liraya değil, 1 liralık işi 1 liraya yaptıracağız. Yanlış bir şey yaptılar. Suriye'ye silah gönderdiler. Kardeşi kardeşe öldürttüler. 2 milyon Suriyeli de Türkiye'de. Bu politika Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükler dedik. Yanlış yapıyorsunuz dedik. Her 4 üniversite öğrencisinden biri işsiz. Bunlar yabancıları getirip onları çalıştıracaklar. Bizim çocuklarımıza iş buldunuz mu diye her AK Parti vekiline sorun. Bir konuda mahirler. Ceplerini doldurmasını iyi biliyorlar hakkını verelim bunun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler