"Cizrenin sokakları ne için kazılıyor"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terörle mücadele edilen bölgelerde sağlık görevlilerinin katledildiğini belirterek Bursa'da sokakların altyapı için kazıldığını, Cizre ve Sur'da sokakların neden kazıldığını sordu. HDP Diyarbakır Milletvekili Grup Başkan

"Cizrenin sokakları ne için kazılıyor"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terörle mücadele edilen bölgelerde sağlık görevlilerinin katledildiğini belirterek Bursa'da sokakların altyapı için kazıldığını, Cizre ve Sur'da sokakların neden kazıldığını sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Grup Başkan Vekili İdris Baluken tarafından verilen "Sokağa çıkma yasakları adı altında kent merkezlerine uygulanan ablukalarda yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili AİHM'in aldığı tedbir kararlarının uygulanmamasının araştırılması, AİHM kararlarına uyulması konulu süreçlerin işletilmesi" amacıyla verilmiş olan Meclis araştırma önergesinin öne alınması önergesi görüşmelerinde konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Sokakta mayın varsa, sokakta hendek varsa, sokakta silah varsa, sokakta molotofkokteyli patlıyorsa orada bu ülkenin insanının huzuru ve güveniyle ilgili sorumluluk güvenlik güçlerinindir; huzuru ve güveni sağlamak da bu ülkenin yönetiminin görevidir" dedi.

Son günlerde özellikle ambulanslarla ilgili suçlamalar olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Hiçbir nokta yok ki ambulansımız normal şehir içinde 10 dakikada ve şehirlerarası alanda da 30 dakikada ulaşmamış olsun. Bu anlamda sağlık hizmetleri sunumunda da özellikle acil sağlık hizmetleri sunumunda da ülke olarak dünya standartlarını yakalamış bir ülkeyiz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda, ambulans şoförü yaralı vakaya, acil vakaya giderken direksiyon başında katledildi" diye konuştu.

"AMBULANSTAN ÇIKAN YARDIM EKİBİNE DE ATEŞ EDİLDİ"

Kürsüden kurşunlanmış ambulansın fotoğraflarını gösteren Bakan Müezzinoğlu, "Bunlar direksiyon başındaki şoförün nasıl öldüğünü, nasıl katledildiğini gösteriyor. Sağlık çalışanlarımızdan görevi başında katledilen, şehit edilen sağlık çalışanı bu. Cizre'deki Eyüp Ergen kardeşimiz bizim Cizre Devlet Hastanemizin sağlık görevlisiydi ve Cizre'nin bir mahallesinin çocuğuydu. O mahallede mesaisi bitti, evine gidiyordu, direksiyon başında arabasında katledildi. Araca ambulans gitti, ambulanstan çıkan yardım ekibine de ateş edildi. Ailesine bilgi verdik ve oradaki vatandaş halka oluşturdu, o halkaya aldık, ikinci ambulans ekibiyle yaralı Eyüp Ergen'i aldık, hastaneye getirdik ve kaybettik. Dünden itibaren ambulans orada bekliyor, güvenli bölgenin sınırında ama bize verilen telefonlar "ben ismimi vermem, bilgi de vermem, bir daha beni de aramayın" diyorsa, sizin arkadaşlardan aldığımız telefonlar, orada güvenli bir bölge yokken, 4 sağlık şehidimiz varken, defaatle bizim kendi sağlık görevlilerimiz, ekiplerimiz alıkonulmuşken, 19 tane ambulansımız tahrip edilmişken, hamile kızımız alıkonulmuşken, arkadaşlar, güvenli bölgeye her türlü hizmeti verebilmekte en ufak bir eksik yoksa, gelin hep birlikte güvenli bölgeyi tahsis edecek veya bu ülkenin her sokağını güvenli yapacak çözümleri üretelim ama terör örgütüne "terör" demezseniz, teröriste "terörist" demezseniz ve o silahların, o bombaların, o kazılan çukurların ne için kazıldığında duruşumuz sağlıklı değilse insanlık suçunu işlemeye devam etmiş olursunuz. Teröriste "terörist" diyeceğiz, terör örgütüne "terör örgütü" diyeceğiz. Bu ülkenin huzuru ve güveni hepimizin birlikte sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

"BURSA'NIN SOKAKLARI ALT YAPI İÇİN KAZILIYOR, CİZRE'NİN SOKAKLARI NE İÇİN KAZILIYOR?"

Leyla Zana'nın "Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da onu istiyorum. Bursa'da ne varsa Hakkâri'de de onu istiyorum" dediğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, buna kendisinin de katıldığını kaydederek, "Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da o olmalı, Edirne'de ne varsa Hakkâri'de de o olmalı. Edirne'deki huzurlu ortam nasılsa Hakkâri'de… Ama şunu da söyleyeyim; Bursa'nın sokakları tek bir nedenle kazılıyor, altyapı tesisatı için kazılıyor, mayın döşenmek için kazılmıyor. Bursa'nın sokakları Bursa'nın gelişmesi için kazılıyor ama Cizre'nin sokakları niye kazılıyor? Sur'un sokakları niye kazılıyor" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve birlik ve beraberliğine karşı bu kürsüde yemin etmiştir. Herkes yemininin arkasında samimiyetle dursun, dürüstçe dursun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset