Cizre’de neler oluyor ? Bakan tek tek anlattı !

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 30-32 kadar teröristin ölü ele geçirildiğini, 10 terör örgütü mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı. Altınok, operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı yakalandığını da belirtti.İçişleri Bakanı S

Cizre’de neler oluyor ? Bakan tek tek anlattı !

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 30-32 kadar teröristin ölü ele geçirildiğini, 10 terör örgütü mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı. Altınok, operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı yakalandığını da belirtti.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Cizre'de operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi ve sivil vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi için 4 Eylül'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulandığını anlatan Altınok, ilçedeki hendeklerin kapatıldığını, mayınlı barikatların kaldırıldığını söyledi. Cizre'de teröristlerce 21 roketatar ve bir tuzaklı bomba kullanıldığını, 6 zırhlı aracın hasar gördüğünü ifade eden Bakan, "Cizre'de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğu değerlendirilmektedir" dedi.

"HALKA GIDA VE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR"

Bu süreçte operasyonların etkisini azaltmak amacıyla, terör örgütüne bağlı grupların başta sosyal medya olmak üzere kapsamlı dezenformasyon kampanyası başlattığını kaydeden Selami Altınok, "Operasyonların başladığı ilk andan itibaren, Cizre halkına Valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, sağlık hizmetleri için gereken tedbirler ortaya konmaktadır" diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağını kendilerinin de arzu etmediğini belirten Selami Altınok, "Faaliyetlerimizi en kısa sürede tamamlayıp ve mümkün olduğu en kısa zamanda sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Olağana dönmek hepimizin birinci amacı" dedi.

TERÖRE TEPKİ EYLEMLERİ

İçişleri Bakanına, teröre tepki eylemlerinin bilançosu da soruldu. Altınok, "Ülke genelinde 7-8-9 Eylül'de 859 eylem gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda basın açıklaması, yürüyüş gibi etkinlikler düzenlenmiş, vatandaşlarımız tepkisini ifade etmiştir. Ancak bunların dışında başkalarının hak ve özgürlüğünü hiçe sayan bazı eylemlerin de gerçekleştiği görülmüştür. 69 parti binasına saldırı, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. 40 polisimiz 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"HDP HEYETİNİN CİZRE'YE VARMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

HDP heyetinin Cizre'ye varması durumunda provokatif olaylar yaşanabileceğini anlatan Bakan, bu yüzden kendilerine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Cizre’de neler oluyor ? Bakan tek tek anlattı !

Cizre’de neler oluyor ? Bakan tek tek anlattı !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset