Cizre'de Demirtaş'a geçit yok!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılması planlanan final Nevruz'una valilik tarafından izin verilmedi. Buna rağmen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki partililerle birlikte, yapılması planlanan kutlamaya katılmak için ilçeye gelmek istedi.

Cizre'de Demirtaş'a geçit yok!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılması planlanan final Nevruz'una valilik tarafından izin verilmedi. Buna rağmen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki partililerle birlikte, yapılması planlanan kutlamaya katılmak için ilçeye gelmek istedi. Ancak Demirtaş ve beraberindekilerin önü Kurucu köyünde askerler tarafından kesildi. Heyetin, ilçeye girişine izin verilmedi.

İlçede ise, aralarında HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu grup, parti binası önünde toplandı. Burada açıklama yapan Aslan, Demirtaş'ın ilçe girişinde durdurulduğunu belirterek, "Yani barışa karşı bir set kurulmuştur. Bunu barışa ve Nevruz'a karşı bir tutum olarak değerlendiriyoruz ve kınıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından grup, slogan atmaya başladı. Polis ise dağılmaları yönünde uyarı yaptı. HDP'li milletvekillerinin de dağılmaları yönünde uyarı yaptığı grup, yürüyüşe geçti. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler