Cihaner CHP'den aday oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon davasından yargılanan eski başsavcı İlhan Cihaner'i Denizli'den ikinci sıra milletvekili adayı gösterdiklerini açıkladı.Kılıçdaroğlu, Cihaner'in adaylığına ilişkin soruyu cevaps

Cihaner CHP'den aday oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon davasından yargılanan eski başsavcı İlhan Cihaner'i Denizli'den ikinci sıra milletvekili adayı gösterdiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Cihaner'in adaylığına ilişkin soruyu cevapsız bıraktı 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesiyle yeni ve genç bir kadro oluşturmak istediklerini belirtti. Listeye giremeyen aday adaylarına da "Üzülmeyin" çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Seçilenler en beğenilenler değil." açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, İlhan Cihaner'in adaylığıyla ilgili soruyu cevapsız bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan bazı tesislerin açılışı ve temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Mimarsinan Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'nda gerçekleşen törene, programında gözükmeyen ziyaretleri dolayısıyla yaklaşık 2 saat geç geldi. Kılıçdaroğlu'nu tören alanında yaklaşık 1000 kişilik bir kalabalık karşıladı.

Törende vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasına geç kaldığı için özür dileyerek başladı. Az önce bir sendikayı ziyaret ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, işten atılan işçilerin sorunlarını dinlediği için geç kaldığını söyledi. CHP olarak herkese iş, aş bulmaya kilitlendiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, telefon dinleme iddialarına değindi. "Telefonlarımız dinleniyormuş, dinlemezlerse namertler" diyen Kılıçdaroğlu, "Akşama kadar telefonumuz dinleseler ne olur. Biz onlar gibi cebimizi düşünmüyoruz. Onlar gibi belediye başkanının makamında oturup "poşetten deste deste paraları çıkar demiyoruz." dedi.

Konuşmasında milletvekili listelerine de değinen Kılıçdaroğlu, milletvekili listelerinde genç ve yeni bir kadro oluşturduklarını söyledi. Milletvekilliği için 4 binin üzerinde başvuru olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 4 bin kişinin içinden parlamentoya 550 milletvekili adayı seçmeleri gerektiğini belirtti. Adaylığa seçilenlerin 'En beğenilenler' olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Hepsi seçkin, hepsi yurtsever, hepsi CHP'li, hepsi bu ülke için çaba harcamak istiyor. Ama parlamentoda sayı sınırlı. Milletvekili listelerine giremeyen arkadaşlar üzülmesinler." diye konuştu.

Konuşmasında Aile Sigortası ve Bedelli askerlik projesinden bahseden Kılıçdaroğlu, hükumetin aile sigortasına "Kaynağı nereden bulacaksınız?" itirazında bulunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, bedelli askerlik konusunda yapılan itirazları de eleştirdi.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler yapımı tamamlanan tesislerin açılışını ve bazı tesislerin temel atmasını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu tören sonunda Erzincan Eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Denizli'de ikinci sıradan kontenjan adayı olmasıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset