'CHP'yi anlıyorum da MHP'yi asla'

 Egemen Bağış, milletin değerlerinden kopuk olan anlayışla mücadele ettiklerini ve milletin değerlerini anlamakta zorlanan bir muhalefetle karşı karşıya bulunduklarını anlattı.''Bazen bu çakma Gandhi'nin partisi CHP'yi anlıyorum ama inanın MHP'yi anlamakt

'CHP'yi anlıyorum da MHP'yi asla'

 

Egemen Bağış, milletin değerlerinden kopuk olan anlayışla mücadele ettiklerini ve milletin değerlerini anlamakta zorlanan bir muhalefetle karşı karşıya bulunduklarını anlattı.

''Bazen bu çakma Gandhi'nin partisi CHP'yi anlıyorum ama inanın MHP'yi anlamakta zorlanıyorum'' diyen Bağış, ''MHP'nin tavrının kendisini şaşırttığı gibi Alparslan Türkeş'in de kemiklerini sızlattığı'' görüşünü dile getirdi.

Bağış, ''Bugünün MHP'si başkanıyla, üyeleriyle AK Parti'nin milletin değerlerine sahip çıkmasından rahatsız oluyor'' diye konuştu.

AK Parti'nin, Türkiye'de Cumhuriyetin de, laikliğin de, demokrasinin de, millet sevgisinin de teminatı olduğunu söyleyen Bağış, AK Parti iktidarı döneminde elde edilen ekonomik başarılar hakkında bilgi verdi.

-Milli Eğitim Bakanı Dinçer-

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, AK Parti iktidarı boyunca eğitimde kaydedilen gelişmelere değinerek, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların yarısından fazlasını 8-9 yıllık bir süre içinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dinçer, parti teşkilatına hitaben ''Lütfen bundan sonra eğitimi ihmal etmeyiniz ve bu alanda yaptıklarımızı da en az diğer alanlar gibi gururla savununuz'' dedi.

FATİH projesine ilişkin de bilgi veren Dinçer, önümüzdeki yıllarda çocukları tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneklerle donatacaklarını, bunun yanına toplumsal ahlakı, toplumsal sorumluluk ve değerleri de eklediklerinde, üç boyutuyla dünyayla yarışacak, aynı zamanda da toplumsal değerleri yanında taşıyacak gençleri yetiştirmek için çaba harcayacaklarını kaydetti.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise önümüzdeki hafta İstanbul'da, ay sonu itibariyle de tüm Türkiye'de ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını belirterek, kongrelerin yenilenme yerleri olduğunu, şu ana kadar bütün kongrelerin AK Parti'ye yakışır havada, uyum içinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Erdem, AK Parti'nin ilkeler üzerine inşa edilmiş bir parti olduğunu kaydederek, kongrelere giderken hemen her yerde tek liste çıkarmak için çalıştıklarını, çift listenin olduğu yerlerde kaybedenin AK Parti olacağını dile getirdi.

Tek liste olmadığında, listelerin istenen kalitede olmadığını, delegeye göre oluşturulduğunu, kongre bittiğinde aktif siyasetin içinde olması gereken bazı insanların siyaset dışında kaldığını ve bunun da bir israf anlamına geldiğini anlatan Erdem, tek listenin bir dayatma değil, ortak aklı devreye sokma noktasında bir gayret olduğunu söyledi.

Son günlerde muhalefet partilerinin Meclis'te AK Parti'yi çalıştırmamak üzere ciddi bir gayretin içinde olduğunu belirten Erdem, ''Şimdi iç tüzüğü değiştireceğiz. Göreceksiniz muhalefetin bu engellemesini, dayatmasını da kıracağız. Onların söylediği gibi kimsenin sözünü kesmiyoruz. Yapmak istediğimiz nedir? Söylenen söz doğru söz olsun, bu ülkenin yararına olsun'' diye konuştu.

Erdem, dün Türkiye'nin problemlerini çözmek için dışarıda model ararken, bugün problemlerini çözmek isteyenlerin Türkiye'ye baktığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafının da okunduğu kongreye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset