CHP'ye şok suçlama !

Çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Ergin, Reyhanlı zanlıları arasında CHP heyetini Şam'a götürenlerin de bulunduğunu söyledi. "AKTÖRLER TÜRK AMA.." Reyhanlı'daki saldırıları, "Bu topraklarda yapılmış en alçakça saldırılardan

CHP'ye şok suçlama !
Çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Ergin, Reyhanlı zanlıları arasında CHP heyetini Şam'a götürenlerin de bulunduğunu söyledi.
 
"AKTÖRLER TÜRK AMA.."
 
Reyhanlı'daki saldırıları, "Bu topraklarda yapılmış en alçakça saldırılardan birisi" olarak nitelendiren Ergin, aktörlerin Türk vatandaşı olduğunu ancak olayın sınırötesine uzanan boyutunun bulunduğunu söyledi.
 
Saldırının faillerinin ve örgütün belli olduğunu kaydeden Ergin, "Önümüzdeki süreçte yargı kararları ortaya çıktıkça bugün failleri değiştirme gayreti içinde olanlar, eylemi başka organizasyonlar üzerine yıkmaya çalışanlar mahcup olacaktır" dedi.
 
Suriyeli sığınmacılarla ilgili bazı eleştirilere tepki gösteren Ergin, "Sığınmacıları suçlayanlar bu tertibin içindedir" dedi. Sınırda bazı fiziki tedbirlerin alınacağını söyleyen Ergin, Bab-ül Heva ile Cilvegözü arasında 2.5 kilometrelik duvar örüleceğini açıkladı.
 
"CHP'LİLERİ ŞAM'A GÖTÜREN EKİP"
 
Hatay'daki ikinci saldırının planlayıcısı olan zanlılardan bazılarının CHP heyetini Şam'a görüren ekipte bulunanlar arasında olduğunun tespit edildiğini kaydeden Ergin, "Elimizde belgeler var. Şu an soruşturma aşamasında" dedi.
 
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu o vebali nasıl öder
 
İskele Sancak bu hafta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu konuk ediyor. İç ve dış politikada merak edilen bir çok konuya açıklık getirecek olan Davutoğlu, kendisini "çapsız" olarak niteleyen CHP liderine açtı ağzını yumdu gözünü.
 
Davutoğlu  dış politikanın yanısıra iç politikadaki gelişmelere de değindi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt veren Davutoğlu, kendisini "çapsız" olarak niteleyen ana muhalefet liderinin hayatında hiç kitap okumadığını söyledi.
 
Ordoğu ve Arap Baharı sürecinde  bütün ülkelerin Türkiye'nin öneminin farkında olduğunu, kendisinin o dönemde  Libya halkına yaptığı konuşmaya CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun karşı çıktığını, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da yaptığı konumaya Kılıçdaroğlu'nun yine tepki gösterdiğini buyüzden de CHP liderinin gidecek açık kapı bulamadığını söyledi. 
 
Davutoğlu, bana daha önceden, Türkiye'den bir böyle bir partinin  halka karşı sistemleri savunacağını söyleselerdi inanmazdım. CHP bugün hala  halka karşı düzenlerden yanadır.  Libya'da süreç bu kadar uzun sürseydi Libya çok daha farklı olurdu.
 
Başbakan Erdoğan'ın  Esed'e benzetilmesinden dolayı tazminat davası açmasıyla ilgili sorulara da değinen Davutoğlu,  Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar karınca dahi ezmemiş bir insan için katille eş tutmasının fikir özgürlüğü değil hakaret olduğunu söyledi. Bugüne kadar yüzbin dolayında insan öldüren bir kişiyi böylesine bir kıyaslamada bulunması kıyaslanamaz. Kılıçdaroğlu'nda sadece haraket var. Ben iddia ediyorum ki Kılıçdaroğlu ya kitap okumamış ya da kaliteli bir film izlememiştir. Hala sebep sonuç ilişkisi kuracak muhakeme durumu yok.  Her halde ona birisi nazi döneminden kalma propaganda tekniği öğretti.
 
Bana çapsız diyor,  her halde uluslararası hangi ölçüye konursa konulsun Kılıçdaroğlu ile kıyaslanmam sanırım. Herkes konumunun gerektiği bir uslubü yerine getirmesi gerekir.   Başbakan ona bir fırsat veriyor. Başbakan'ın ona fırsat veriyor. O zaman ispat etsin.  Swobada'nın ona tavrından büyük üzüntü duydum.  Kendileri iptal ettiğini söylese de sonucu herkes biliyor. Bu şekilde hiçbir yerde konuşamaz. Bugün hala mültecileri kovmamız gerekir diyor. Mazluma bela diyen bir lider olabilir. Bir kap suya ihtiyaç olan insana bela diyor. Böyle bir gelenek böyle bir tarihimiz yok. Olayın olduğu gün twitter üzerinden mülteciler hedef gösterildi. Ya o anda insanlar kampları bassalarda orada insanlar kayıp olsaydı Kılıçdaroğlu bunun hesabını nasıl ödeyecekti.  Nihayet failler yakalandı. CHP heyetini Suriye'ye götüren kişiler de yakalananlar arasında.
 
Davutoğlu, çaresizlik içindeki bir topluma karşı  sessiz kalanların cehennemdeki yerinin çok farklı olacağına inancı olduğunu, Türkiye'nin bugüne kadar, yahudilerden, hristiyanlara, Kürtlerden Arnavut ve Boşnaklara kadar dünyadaki bütün mazluklara  kapılarını açtığını hatırlattı. Suriye'deki olayların Türkiye'ye sıçramasının sözü konusu olamayacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset