CHP'ye Sarıgül dopingi!

Yerel seçimler öncesi CHP’nin İstanbul Büyükşehir için kimi aday göstereceği tartışmaları devam ederken, partiye ulaşan son anketlerde Mustafa Sarıgül’ün aday yapılması durumunda AKP’nin oy oranına 5 puan daha fazla yaklaştığı belirlendi.Bağımsız kuruluşl

CHP'ye Sarıgül dopingi!

Yerel seçimler öncesi CHP’nin İstanbul Büyükşehir için kimi aday göstereceği tartışmaları devam ederken, partiye ulaşan son anketlerde Mustafa Sarıgül’ün aday yapılması durumunda AKP’nin oy oranına 5 puan daha fazla yaklaştığı belirlendi.

Bağımsız kuruluşlarca yapılan kamuoyu yoklamaları ve anketlere göre, CHP’nin İstanbul’daki oyu yüzde 37 civarında bulunuyor. Sarıgül’ün aday gösterilmesi halinde ise, CHP’nin oyu yüzde 5 artarak, yüzde 42’ye yükseliyor. İstanbul’da AK Partinin oyunun ise yüzde 45 civarında olduğu belirlendi.

Bu durumda Sarıgül, AKP ile CHP arasındaki oy farkını önemli oranda kapatıyor. CHP’de Sarıgül’ün adaylığına sıcak bakan isimler, ‘’ Yüzde 5 oy artışı çok önemli bir gösterge. Sarıgül’ün adaylığı gerçekleşirse, iyi bir çalışma ile AKP’yi geçer aradaki farkı kapatır ve İstanbul’u alırız’’ görüşünü savunuyorlar.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) önündeki listede de Sarıgül, İstanbul adaylığı konusunda ilk sırada yer alıyor.

İstanbul’da 2009’da yapılan yerel seçimleri AKP adayı Kadir Topbaş, yüzde 44.4 ve 3 milyon 083 bin oyla kazanmıştı. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 37 oy ve 2 milyon 508 bin oy aldı. MHP adayı Ahmet Turgıt yüzde 5, Saadet Partisi adayı Mehmet Bekaroğlu da yüzde 4.9 oy aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset