"CHP'ye gönül veren HDP'ye oy vermez!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı. CHP'den HDP'ye oy kayacağı iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, CHP'ye gönül verenlerin HDP'ye oy vermeyeceğini söyledi: CHP'YE GÖNÜL VEREN HDP'YE OY VERMEZ"HDP'nin CHP'den oy aldığı

"CHP'ye gönül veren HDP'ye oy vermez!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı.
 
CHP'den HDP'ye oy kayacağı iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, CHP'ye gönül verenlerin HDP'ye oy vermeyeceğini söyledi:
 
CHP'YE GÖNÜL VEREN HDP'YE OY VERMEZ
"HDP'nin CHP'den oy aldığı iddialarını bir grup medya yaymak istiyor. Oyu kimden alacağını hep beraber göreceğiz. CHP'ye gönül verenler HDP'ye oy vermezler. Bizim bir partimiz var derler."
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar;
 
"TÜRKİYE'NİN CHP'YE İHTİYACI VAR"
Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bir CHP iktidarına ihtiyacı var. Bu ülkede yoksulluğun bitmesi, medya üzerindeki baskıların bitmesi için, bütün meydanların halka açılması için buna ihtiyacımız var. Koalisyon iddialarını AKP kanadı bilinçli olarak şırınga ediyor. 13 yıldır iktidardalar" diye konuştu.
 
GÖRÜNTÜLER NEDEN SEÇİM ÖNCESİ YAYINLANDI?
MİT tırlarına yönelik haberlere değinen CHP lideri, şunları söyledi:
 
"Şimdikinin 12 Eylül'den bir farkı yok. Bir haber yaptı diye, müebbetle yargılanıyor. Gazetecinin mutfağına bir haber düştüğünde ve bu haber değeri taşıyorsa bunu durduramaz. Ülkenin çıkarlarını siyasetçiler düşünür. Başka bir ülkedeki eli kanlı insanlara silah gönderirseniz bu suçtur, evrensel bir suçtur. 
 
Görüntülerin gazetecinin eline ne zaman geçtiği sorusu da önemlidir. Görüntüler, uzun bir süredir elindeyse ve seçime kısa bir süre kala yayınlıyorsa bu yanlıştır. Ama yeni ulaşan görüntüleri yayınlamasında bir yanlış yok. Watergate skandalı oldu ABD'de, bunu yayınlamayalım dediler mi? Bu haberi yapan gazetecileri kutlamak gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset