CHP'ye Fransız öpücüğü

 Fransa Cumhurbaşkanı Hollande başta olmak üzere Avrupa’da birçok partiye seçim kazandıran şirketin uzmanları, CHP’lilere seçim tüyoları verdi: Önce sol seçmeni güvence altına alın, sonra söyleminizi kararsızlara ve sağ seçmene doğru genişletin  “ Yerel S

CHP'ye Fransız öpücüğü

 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande başta olmak üzere Avrupa’da birçok partiye seçim kazandıran şirketin uzmanları, CHP’lilere seçim tüyoları verdi: Önce sol seçmeni güvence altına alın, sonra söyleminizi kararsızlara ve sağ seçmene doğru genişletin 
 
“ Yerel Seçimler İçin Hedef 2014” sloganıyla Ankara’da toplanan CHP’li belediye başkanlarının iki günlük çalışma toplantısı dün sona erdi. Toplantıda Fransa’da Nicolas Sarkozy’ye karşı seçimi kazanan François Hollande’ın seçim kampanyasını yürüten Havas Worldwide Paris Ajansı uzmanları bir sunum yaptı. Sunumda, CHP’li başkanlara şu tüyolar verildi: 
 
ÖNCE SOL SEÇMEN 
 
* Seçim stratejisi için kampanyanın ritmini hedef kitleye göre ayarlamalısınız. Önce sol seçmen ve sempatizanları güvence altına alacak söylemler geliştirin. 
 
* Söylemlerinizi daha sonra kararsızlara doğru ve son olarak sağ seçmene yönelik olarak genişletin. Oy alınamayacak seçmene fazla yatırım yapmayın. 
 
* Adayınızı ne kadar erken açıklarsanız ritminizi rakibe o ölçüde empoze edersiniz. 
 
SEÇMENE DOKUNUN 
 
* “Bana benden bahset, beni ilgilendiren tek şey bu” sözünü unutmayın. Vatandaşın kalbine giden yolu bulun. 
 
* Zor durumdaki vatandaş ile bağ kurun. 
 
* Vaatlerinize kanıt gösterin. 
 
* Sosyal medya aracılığıyla vatandaş ile sürekli diyalog kurun. 
 
HİKÂYE ANLATIN 
 
* Seçim düzenlemek, hikâye anlatmaktır. Hikâye bir kahramanı (aday), ulaşılacak hedefi ve bu hedefe ulaşılmasını tehlikeye atan her şeyi anlatmalı. 
 
* Hikâye, belediyelerin çözmesi gereken en acil sorunlar üzerine kurulmalı. 
 
KAPI KAPI DOLAŞIN
 
* Taraftar kazanmak için kapı kapı dolaşılmalı. 
 
* Adayın hikâyesini bir ağ gibi yayacak temsilcileri olmalı. 
 
* Halka açık mitingler yapılmalı. 
 
* Seçmene mektup yollayın. 
 
* Negatif propagandalara karşı asla geri adım atmayın. 
 
* Karşılaştırmalarla olayların doğru olup olmadığını kanıtlayın. 
 
* Seçim sandıkta kazanılır. Seçmen kaydından, oy verme işlemine kadar, hilenin yaşanabileceği tüm aşamalar takip edilmeli. Adam adama markajla hilenin önüne geçilmeli.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler