CHP'nin Trabzon umudu

CHP, 17 mitingi geride bırakırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti hedef alan konuşmalar yaptığı mitinglerdeki kalabalık, partide heyecan yarattı. Miting yapılan illerde meydanlar tamamen dolarken, katılımcı sayısı, 2011 genel seçimlerindekin

CHP'nin Trabzon umudu
CHP, 17 mitingi geride bırakırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümeti hedef alan konuşmalar yaptığı mitinglerdeki kalabalık, partide heyecan yarattı. Miting yapılan illerde meydanlar tamamen dolarken, katılımcı sayısı, 2011 genel seçimlerindekinden daha fazla oldu.
 
CHP'de yerel seçimler öncesi 17 miting geride kalırken, partide mitinglerdeki kalabalığın heyecanı yaşanıyor. 2011 genel seçimlerine göre daha kalabalık kitlelere hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu da, kurmaylarına memnuniyetini dile getirdi. Karadeniz'de, Başbakan Erdoğan'ın memleketi olan Rize'de bir grup tarafından protesto edilse de, meydanın tamamen dolması morallerin bozulmamasını sağladı. Rize'nin alınmasına imkan verilmese de CHP'nin ciddi bir oy artışı yaşaması bekleniyor. CHP oylarının Saadet Partisi'nin adayı Mehmet Bekaroğlu'na kayabileceği de değerlendiriliyor. Karadeniz'de Kılıçdaroğlu'nun miting yaptığı illerden CHP'nin elinde bulunan Artvin, Ordu ve Giresun'un bu seçimde de korunması beklenirken, bir önceki seçimde CHP'nin az bir oy ile kaçırdığı Trabzon'un da AKP'den geri alınması hedefleniyor. 
 
2009 YEREL SEÇİMLERİNDE TRABZON'DA Kİ DURUM
 
tablo.20140310130441.jpg
 
Samsun'da da ciddi bir oy artışı bekleniyor.
 
Kılıçdaroğlu mitingleri nasıl bulduğuna ilişkin soruya, "Meydanlar doluyor, ciddi kalabalıklar var. Halk, yolsuzluklardan bıktı. Seçimde ciddi bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.
 
MANİSA, BALIKESİR, BURSA...
 
CHP'nin bu seçimlerde almayı planladığı iller arasında yer alan Balıkesir, Manisa, Bursa illerinden, Balıkesir ve Manisa'daki mitingler, son haftaya bırakıldı. Bursa'da CHP'nin Necati Şahin ile ciddi bir oy artışı yapması beklenirken, parti kurmayları, Bursa'nın alınmasının ucu cucuna olabileceğini ifade ediyor.
 
Balıkesir ve Manisa'da halkın son gün kararını verdiği belirtilirken, MHP'yi önde görürse MHP'ye, CHP'yi önde görürse CHP'ye oy verdiğini ifade edildi. Her iki ilde de 2009'da CHP seçmeninin de desteği ile seçimin galibi MHP oldu. Genç bir isim olan Özgür Özel ile seçime giren CHP'de Manisa örgütünce yaptırılan ankete göre şu anda Manisa'da CHP önde. MHP'li seçmenin de AK Parti'nin kazanmaması için CHP'ye yönelebileceği ifade ediliyor.
 
ANKARA'DA FARK AZALDI
 
CHP Genel Merkezi'nin yaptırdığı çalışmaya göre CHP, İzmir'de farkı açıyor. Son gelen ankete göre Ankara'da fark 1.7 puana inerken, seçime kısa bir süre kala bu farkın kapanacağı, hatta Mansur Yavaş ile CHP'nin öne geçmesi bekleniyor. Ankara'da AK Parti dışındaki partilerden de CHP'ye oy gelebileceği düşünülüyor.
 
OHAL ENDİŞESİ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, Adalet ve İçişleri Bakanları ile seçim öncesi OHAL yasası uygulanıp uygulanmayacağını incelettiği duyumunun kendilerine geldiğini iddia ederek, "Gerçekten bu çok tehlikeli. Bütün yasaklar üstüne böylesi bir yasak gelirse, seçimin güvenliği ortadan kaldırılmış demektir. Olağanüstü hal dönemlerinde seçimin güvenliği olmaz. Bu konuda iktidar yetkililerinin bir açıklama yapması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset