CHP'nin seçmenleri barıştan yana

 CHPseçmenleri barıştan yana. CHPyaptığı ankette çıkan sonuç CHP li seçmenlerin barıştan yana olduğunu ortaya çıkardı .Çözüm sürecinin seçmenlerdeki eğilimini araştıran CHP, kendi seçmeninin de barıştan yana olduğunu gördü. CHP'nin anketinde seçmenin yüzd

CHP'nin seçmenleri barıştan yana

 CHPseçmenleri barıştan yana. CHPyaptığı ankette çıkan sonuç CHP li seçmenlerin barıştan yana olduğunu ortaya çıkardı .Çözüm sürecinin seçmenlerdeki eğilimini araştıran CHP, kendi seçmeninin de barıştan yana olduğunu gördü. CHP'nin anketinde seçmenin yüzde 50'si partisinin sürece katılmasını istedi.

 
CHP'nin kendi tabanı ve AK Parti seçmenlerini kapsayan ve 'Çözüm süreci'ni ele alan anketinde çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankette, CHP seçmeninin yüzde 50'si CHP'nin çözüm sürecine destek olmasını istedi.
 
YÜZDE 40 BARIŞA DESTEK İSTEDİ
 
AK Parti seçmeninin yüzde 66'sı "CHP sürece dahil edilmeli" görüşünü dile getirirken, "CHP bu süreçte ne yapmalı" sorusuna CHP'li seçmenin yüzde 10'u 'daha aktif olmalı', yüzde 40'ı ise 'Partimiz barış sürecine destek olmalı" cevabını verdi. CHP'li seçmenin yüzde 50'si sürece destek verdiğini ortaya koydu. Habertürk'ün sorularını cevaplandıran CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, sonuçlar hakkında şunları söyledi:
 
BARIŞA İNANANLAR ARTIYOR
 
"Her ay düzenli olarak yapılan araştırmaları satın alıyoruz. 'BDP Milletvekilleri ile İmralı arasındaki görüşmeler hakkında fikriniz nedir?" şeklindeki soruya, "Görüşme barış sürecine önemli bir katkıdır" diyenlerin oranı Ocak ve Şubat ayında yüzde 38 iken, Mart ayında bu oran yüzde 43'e çıktı. Yani bu sürecin barışa evrileceği beklentisi artmış. Sürece en sert karşı duruşu sergileyen MHP tabanının yüzde 28'i de görüşmelerin barışa katkı yapacağına inanıyor." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset