CHP'nin koalisyon için 14 şartı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümetinde yer almak için 14 şartları olduğunu açıkladı. Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümetinde yer almak için 14 temel ilke belirlediklerini ifade ederek, “İlk ilkemiz hu

CHP'nin koalisyon için 14 şartı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümetinde yer almak için 14 şartları olduğunu açıkladı.
 
Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümetinde yer almak için 14 temel ilke belirlediklerini ifade ederek, “İlk ilkemiz hukukun üstünlüğü. 12 Eylül darbe hukukundan Türkiye’nin arınması lazım. Yüzde 10 seçim barajını darbeciler getirdi. İkinci ilkemiz siyasi ahlak yasası. Siyaseti kirlilikten arındırmamız lazım. Siyasetçi cebine yakınlarına değil, ülkesi ve halkına çalışacak” dedi.
 
Seçim vaatleri olan ’emekliye 2 maaş ikramiye ve asgari ücretin bin 500 liraya yükseltilmesi’ konularının olmazsa olmazları olduğunu anlatan CHP Genel Başkanının hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da vardı. Kılıçdaroğlu, "Defalarca söyledim yine söylüyorum. Bir cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur; sabah akşam konuşmaz. ’Meşruiyetimi tartıştırmam’ diyorsan o zaman anayasal çerçevede kalacaksın. Anayasayı çiğneyeceksin, taraf tutacaksın, sonra ’bana saygı göstereceksiniz diyeceksin’. Biz o tür bir davranışa asla saygı göstermeyiz" diye konuştu.
 
Yeni anayasa konusunda daha önce 60 madde üzerinde uzlaşma sağlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Eminim 4 siyasi parti uzlaşır ve güzel bir anayasayı TBMM’ye getiririz” dedi.
 
SURİYE KONUSU
 
Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyona da değinen CHP lideri, "Niye gireceğiz Suriye’ye? Hangi gerekçe ile gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçiğin kanına mı geldi? Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Ramazan ayı orada kan akıyor. Sizin yanlış politikalarınız nedeniyle, terör örgütleri bizim komşumuz oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler