CHP’li Özel’den "Haydi Bismillah" açıklaması

CHP'li Özel, "Haydi Bismillah" şarkısının yasaklanması üzerinden CHP'nin eleştirilmesine sert tepki göstererek, "Her Cumhuriyet Halk Partili sabah evde ayakkabısını giyerken besmele çekip çıkar. Yasaklanan sizin besmeleyi siyasete alet etmenizdir" dedi.Cu

CHP’li Özel’den "Haydi Bismillah" açıklaması

CHP'li Özel, "Haydi Bismillah" şarkısının yasaklanması üzerinden CHP'nin eleştirilmesine sert tepki göstererek, "Her Cumhuriyet Halk Partili sabah evde ayakkabısını giyerken besmele çekip çıkar. Yasaklanan sizin besmeleyi siyasete alet etmenizdir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Teşkilatı, Kurban Bayramı'nın birinci gününde düzenlediği bayramlaşma töreninde bir araya geldi. CHP Manisa İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen törene; CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ve partililer katıldı. Bayramlaşmanın ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel sözlerine, Manisa'da 7 Haziran seçimlerinde MHP'den 2. sıra milletvekili seçilen Avukat Zeynel Balkız'ın, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde aday gösterilmemesini eleştirerek başladı. Özel, "Biz birileri gibi kimsenin hakkını hukukunu zedelemedik. Haziran'da listenin ikinci sırasında getirdiğimiz birisini dirseğimizi koyup da 1 Kasım'da eşine dostuna ailesine cümle aleme rezil etmedik. Manisa'nın evlatlarına sırt çevirmedik. Haziran'daki sözümüz neyse 1 Kasım'da sözümüz odur. Başımızdaki öyle istiyor diye listeyi allak bullak etmedik. Ne cumhurbaşkanı, ne başbakan, ne genel başkanlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin listesini kendi üyeleri yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilgili organları da söz verdi o listeyi aynı şekilde korudu" diye konuştu.

MOSKOVA'DAKİ CAMİ AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova Merkez Camii açılışında Tolstoy'un eserlerinden alıntı yaparak söylediği "Hayatta en önemli uğraş, iyiliktir" ve "Art niyetle yakılan ateş o evle birlikte köyü bile yakabilir" sözlerini eleştiren CHP'li Özel, "O bunları okurken ben de okumakla anlamanın ne kadar farklı bir şey olduğunu düşündüm. Keşke Tayyip Erdoğan Tolstoy'u okuduğunun yarısı kadar anlasaymış. O zaman Madımak'taki ateşi yakanların bu ülkeyi yaktıklarını, Suriye'deki ateşi yakanların bütün Ortadoğu'yu yaktıklarını, seçimden sonra iktidar olamadılar diye ortaya attıkları ateşin bugün anaların ve bizim yüreğimizi yaktıklarını bilirdi. Bir ateşi kötü niyetle yakıyorsanız o ateş bütün mahalleyi ve köyü yakar. Hepimizin yüreği yanmaktadır. Bu ateşi söndürmek hepimize düşmektedir" ifadelerini kullandı.

"HER CHP'Lİ EVİNDEN BESMELEYLE ÇIKAR"

Özel, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırlattığı "Haydi Bismillah" adlı şarkının, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından yasaklanması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurması ve başvurunun kabul edilmesine de değindi. CHP'nin besmeleyi yasaklattığı iddialarına karşı çıkan Özel, "Biz insanı siyasetin ana öğesi, dürüstlüğü ve namusu da olmazsa olmazı olarak görürüz. Siyasette kazanmak için her şey mübah değildir bizim anlayışımıza göre. Belli değerleri istismar etmek ve doğruluktan uzaklaşmak siyaset için mübah değildir. Oysa Adalet ve Kalkınma Partisi seçim şarkılarına besmeleyi koymak suretiyle hem kendilerinin hem bizim ortak değeri en kutsal değerlerinden bir tanesini siyasete alet etmiştir. Dün Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye'nin en yetkin yüksek hakimleri oy birliğiyle bunun siyasi propaganda aracı yapılamayacak kutsal değerler olduğunu ifade etmiştir. Ardından utanmadan sıkılmadan yaptıkları utanç verici artık dini siyasete alet etmelerinin yargı kararıyla yüksek yargı mensupları tarafından tescillendiğinin ayıbını yaşamak ve özür dilemek yerine bir milletvekilimizin yapmış olduğu başvurudan dolayı besmelenin yasaklandığını söylemeye çalışmaktadırlar. Hiç yalan atmayın hiç riyakarlık yapmayın yasaklanan besmele değildir. Her Cumhuriyet Halk Partili sabah evde ayakkabısını giyerken besmele çekip çıkar. Yasaklanan sizin besmeleyi siyasete alet etmenizdir. Bunu kınıyoruz bunu utançla karşılıyoruz" diye konuştu.

"KARŞI ÇIKTIĞIMIZ BESMELENİN SİYASETE ALET OLMASIDIR"

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir seçimde camiye bir seçimde ezana bir seçimde bayrağa sarılarak propaganda yapanların esas niyetleri şudur; birileri bakıyor. Bu kadar çok adam kayırmacılık, bu kadar çok fesat, bu kadar çok haksız edinilmiş kazanç, bu kadar çok kul hakkı olan bir yerde birileri bu iktidarın inancını sorguluyor. Onlar da kendilerine içinde Allah'ın adıyla başlayan Kur'an-ı Kerim'in her suresinde geçen böyle kutsal bir sözü kendilerine şahit yapmaya çalışıyorlar. Çünkü herkes soruyor madem Müslümansınız neden çalıyorsunuz? Madem ki Müslümansınız neden kul hakkı yiyorsunuz? Mademki Müslümansınız oy uğruna bu vatanın evlatlarını neden ölüme sürüklüyorsunuz? diye. Ama dün onların yaptıkları bu iş geri dönmüştür. Dini siyasete alet ettikleri, yüksek yargının mensuplarından oluşan Yüksek Seçim Kurulu tarafından tescillenmiştir. Şimdi kimse bu yaptığı işi suçsuz gösterip bu başvuruya bir şey demesin. Herkes şunu bilsin kimse besmeleye karşı değildir. Karşı çıktığımız besmelenin siyasete alet olmasıdır."

CHP’li Özel’den

CHP’li Özel’den

CHP’li Özel’den

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler