CHP’li kadın vekillerden Kılıçdaroğlu’na tam destek

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, parlamentoda CHP'li kadın milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik "Aileden Sorumlu Bakan da zaten

CHP’li kadın vekillerden Kılıçdaroğlu’na tam destek

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, parlamentoda CHP'li kadın milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik "Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette" ifadelerine destek verdi. "Önüne yatmak" ifadesinin Türkçe'de bir deyim olduğunu kaydeden Usluer, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bugün AKP tarafından Genel Başkanımıza yönelik provokatif suçlamalar, kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir. "Önüne yatmak" Türkçe'de bir deyimdir. Karşılığı korumak ve kollamaktır. Anadolu'da bir deyim vardır, "önüne yatarım, kurban olurum sana." O demektir ki "ben sana o kadar bağlıyım ki, ben seni o kadar çok seviyorum ki, senin önüne hiçbir şeyi geçirmem, gerekirse kendimi çiğnetirim, ama senin önünde yatmaya devam ederim." Bu deyimi ne zaman duyduk, aslında Türkiye için tarihsel bir süreçten geçerken, TBMM'deki bakanların tarihin en büyük suçunda adları geçerken her ne kadar aynı parmaklar tarafından Yüce Divan'a gitmesi engellense de bugün ABD'de tutuklu olan Reza Zarrap tapelerde o dönemin İçişleri Bakanına "Ne olacak şimdi benim halim?" demiş. O dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevabını herkes hatırlıyor; "Sen rahat ol, gerekirse önüne yatarım" demişti. Bu tarihsel söz o dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e aittir. Bir erkek başka bir erkeğin "önüne yatarım" dediğinde cinsel anlam taşımıyorsa, bugün bir makama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bugün için bakan bir kadın olur, yarın erkek olur, önemli olan suçlu mudur bunun cevabıdır. Kullanılan bu terime cinsiyetçi bir yaklaşımla bakmak, tam anlamıyla kendi ayıbıyla yüzleşmemek, özeleştiri yapmamaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset