CHP'li İnce'den Şükür'e gönderme

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''(AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün yorumculuk yapması) Ben bu milletin çocuklarına bedava ders anlatmak istedim olmadı, 150 bin dolara anlaşma yapmış adam'' dedi.İnce, Eğitim-İş Sendikası tarafından Esnaf

CHP'li İnce'den Şükür'e gönderme

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''(AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün yorumculuk yapması) Ben bu milletin çocuklarına bedava ders anlatmak istedim olmadı, 150 bin dolara anlaşma yapmış adam'' dedi.

İnce, Eğitim-İş Sendikası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda düzenlenen, ''Nasıl Bir Anayasa ve Nasıl Bir Demokrasi'' konulu panelde, 2002 yılından bu yana fetret devrinin yaşandığını öne sürerek ancak bu durumun sona ereceğini, aydınlığın karanlığı her zaman yeneceğini söyledi.

"BAŞBAKAN İZİN VEREMEZ"
İnce, 2002'de milletvekilliğine seçildiğini, öğretmen eşinin görev yaptığı okula gittiğinde, fizik dersinin boş geçtiğini fark ettiğini söyledi.

Eşinin çalıştığı okulun müdürüne, boş geçen derse ücret almadan girebileceğini söylediğini dile getiren İnce, şöyle devam etti: ''Ben öğretmenim, vicdanım kaldırmadı. Müdür 'güzel, olur' dedi. Bülent Arınç, Meclis Başkanı. Dilekçe yazdım, belgeleri yanımda. Bülent Arınç bana yazı yazmış, 'siz yasamanın bir üyesisiniz. Öğretmenlik mesleği müfettiş denetimine tabidir, yürütmenin emrinde bir meslektir. Siz derse girerseniz yürütmenin emrine girmiş olursunuz. Derse girip ücret almasanız bile yasaktır' Ben bu milletin çocuklarına bedava ders anlatmak istedim olmadı, 150 bin dolara anlaşma yapmış adam. Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın ben diyorum bedava ders anlatacağım bu milletin çocuklarına, öbürü diyor ki 'Başbakan bana izin verdi', daha çocuk... Başbakan izin veremez. Verse verse Meclis Başkanı izin verir. Sen Başbakanın memuru musun? Şike konusu konuşuluyor, yorum yok. Sen şikede konuşmayacaksın da ne zaman konuşacaksın be kardeşim. Topu topu konuşacağın bir konu var, futbol zaten. Başka bir şey zaten konuşamazsın. Sen ne konuşacaksın. Aldı kağıdı eline yemini okudu. Bir daha yok piyasada. Sevsinler senin milletvekilliğini. Sen böyle mi milletvekili olacaksın. Sen böyle mi milletin sorunlarına bakacaksın. Böyle bir şey olabilir mi. Milletin sorununu soruyorlar, 'ben bilmem büyüklerim bilir' diyor.''

"BU CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR?"
İnce, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ''Terör örgütü lideri, terörist başı gibi'' tutuklandığını savundu.

Genelkurmay Başkanının atamasını bu hükümetin yaptığını vurgulayan İnce, ''Ona 'terörist başı' diyorsanız siz onların da başısınız. Böyle bir şey olur mu? Bunu siz atamadınız mı? Bu topraklarda bundan 20 yıl önce '19 Mayıs'ı kaldırıyor, 29 Ekimi kutlamıyoruz biz' diyebilecek bir babayiğit var mıydı? Bu cesareti nereden alıyorlar. Bu cesareti küresel egemen güçlerden alıyorlar. Şunu unutmayın bunlara söyleyecek sözümüz olacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset