CHP'li İnce: Bu iktidar gidici

 CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Bir devletin resmi diliyle oynamak kimsenin haddine değildir'' dedi.Muharrem İnce, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen CHP Edirne İl Kongresi'nde, ''Türkiye'de herkesin Kürdüyle, Lazıyla, Alevisiyle bir milletin

CHP'li İnce: Bu iktidar gidici

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Bir devletin resmi diliyle oynamak kimsenin haddine değildir'' dedi.

Muharrem İnce, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen CHP Edirne İl Kongresi'nde, ''Türkiye'de herkesin Kürdüyle, Lazıyla, Alevisiyle bir milletin parçası olduğunu'' belirtti.

AK Parti iktidarının Türkiye'yi iyi yönetemediğini ileri süren İnce, ''Bu ülkenin fabrikalarını, bankalarını, TÜPRAŞ'ı, lisans sistemlerini, limanlarını, nehirlerini sattın. Bugün bankaların yüzde 54'ü yabancıların elindedir. Tekel'i 292 milyon dolara sattın, alan kişi 900 milyon dolara sattı. Dört ayda 608 milyon dolar kar etti. Toprağın üstünü sattılar, altını da sattılar, madenlerimizi de sattılar. Bu iktidar Türkiye içinde gerici, dış politikada verici, yakında da gidicidir. Hiç merak etmeyin'' diye konuştu.

Türkiye'nin 30 yıldır terör olaylarıyla boğuştuğunu, siyaset kurumu ve siyasetçilerin hep yanlış yaptıklarını iddia etti.

''Bu ülkenin kurtuluşunda da CHP var'' diyen İnce, şöyle devam etti:

''Bu iktidardakiler bu sorunu çözmek için Diyarbakır'da başka şey söylediler, Edirne'de başka şey söylediler, Kayseri'de başka, Rize'de başka söylediler. Edirne'de söylediğini Elazığ'da söyleyemiyorsan, Yüksekova'da söylediğini Yalova'da söyleyemiyorsan halkı kandırıyorsun. Bu millete bu sorunu çözmek için borcumuz var. Bu ülkenin kuruluşunda CHP vardı. Bu ülkenin kurtuluşunda da CHP var. Ermeni açılımı yaptılar. Bursa'da Azerbaycanlı vatandaşları bayrakla stada almadılar. Roman açılımı yaptılar, İstanbul'da Roman vatandaşların evlerine el koydular. Sonra Kürt açılımı yaptılar. Önce Kürt açılımıydı, sonra demokratik açılım, sonrada milli birlik projesi oldu. Sayın Başbakan'ın kafası karışık bu konuda. Memleketimizdeki bu sorunun adını doğru koyalım. Bu sorun Kürt sorunu mudur yoksa Kürdistan sorunu mudur. Kürt sorunuysa çözeriz, Kürdistan sorunuysa gelin de çözün. Bu kadar basit. Bu sorun bir kimliğin demokrasi ve insan hakları bağlamında talepleri ise çözeriz. Bu sorun bir bölge, coğrafya sorunu ise çözemeyiz. Bu ülkede bir kimliğin varlığını sürdürebilmesi için her şeyi yaparız ama bu ülkenin resmi diline, hukuk diline ve eğitim diline dokundurtmayız. Bir devletin resmi diliyle oynamak kimsenin haddine değildir.''

Türkiye'de her şeye Başbakan'ın karar verdiğini ifade eden İnce, ''Helikoptere binmiş 3. köprünün nereden geçeceğine karar veriyor. Sen mimar mısın? Kimin vali olacağına, kimin müsteşar olacağına, sigara içip içmeyeceğimize o karar veriyor. Cumhurbaşkanının görev süresinin kaç yıl olacağına o karar veriyor. Kaç çocuk yapacağımızı söylüyor'' diye konuştu.

Kongre sonunda seçilemeyen partililere öğüt veren İnce, önemli olanın yenilmek değil birlik ve beraberliğin korunması olduğunu belirtti.

Sinop Belediye başkanlığı seçimini 1 oyla kaybettiklerini söyleyen İnce, ''Hepinize ihtiyacımız var. Biriniz olmazsanız olmaz. 2004'te Sinop Belediye seçimlerini 1 oyla kaybettik. 'Benim kız doğum yapmıştı', 'babamın tayini çıkmıştı' sözlerini geçin. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset