CHP'li ilçe başkanı istifa etti!

 CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri partisinden istifa etti. CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir, istifasını ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Son günlerde CHP içerisinde MHP vari bir çizgi

CHP'li ilçe başkanı istifa etti!

 

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri partisinden istifa etti.
 
CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir, istifasını ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.
 
Son günlerde CHP içerisinde MHP vari bir çizginin çok güçlü bir şekilde yükselişe geçtiğini belirten Özdemir, destek bulması ve bunlara sessiz kalınmasına tepki göstermek adına istifa dilekçesini sunduğunu ifade etti. Partili arkadaşlarının da yönetim kurulu üyeliklerini bıraktıklarını kaydeden Özdemir, “Konya İl Başkanlığı tarafından da bu istifalar onaylanmış olup, şu anda ilçe başkanlığı görevini bırakmış bulunuyoruz” dedi.
 
Konya ilçe örgütlerinin büyük bir çoğunluğuna genel merkez tarafından bazı kuşatma hareketleri yapılabilmekte olduğunu savunan Özdemir, parti içerisinde hoşgörüsüzlük ve sevgisizliğin çok yükselmesi, mikro milliyetçi kanatların parti içerisinde önemli görevlerde bulunmasının bu istifa kararında etkin rol oynadığını dile getirerek, “Şu anda genel merkezde çok etkin hale gelmeleri, CHP içerisinde benim çalışma alanımı daraltmış olması dolayısıyla bu görevi bırakmak zorunda kaldık. Biz sadece parti içerisindeki farklı grupların ve söylemlerin, MYK’dan çıkan kararların, tartışılmadan uygulanmasını, parti disiplinine karşı aykırı hareket edenlerin, bu yapılanmadan, bu davranıştan uzaklaşmasını istiyoruz ama maalesef bu konuda yeterli bir yol alamadığımızı görüyoruz. Daha önce de biz uyarıda bulunduk ve bu konularda serzenişlerimizi dile getirdik. Ama son günlerde de izlediğimiz gibi, parti içerisinde MHP vari bir çizginin çok güçlü bir şekilde yükselişe geçmesi, destek bulması, bunlara sessiz kalınmasına tepki göstererek görevi bırakmış bulunuyoruz” dedi.
 
“BU ŞOVENİZM TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHLİKE”
 
Bir gazetenin sorusu üzerine, Konya’nın birçok ilçesindeki teşkilatlarda da benzer sorunlar olduğunu düşündüğünü aktaran Özdemir, “Ama tabi kendi içerisinde herkes sorunları çözmeye çalışıyor. Biz de bu istifayı verirken partiye zarar verme adına değil, bazı haksızlıklara, yanlışlıklara kamuoyunun ve genel merkezin dikkatini çekerek, yanlıştan dönülmesi, daha doğru bir çizgiye gelinmesinden yanayız. Bir de ülkede yaşayan her türlü etnik kimliğe saygı gösterilmesini özellikle savunuyoruz, farklılıklara saygı duyulmasını özellikle savunuyoruz, kişileri tanımadan fikirlerini bilmeden sadece kimliklerinden dolayı saygısız davranılması, hakaret edilmesine asla izin verilmesini doğru bulmuyoruz. Buna da bir şekilde tepki vermek gerekiyor. Bu şovenizmin Türkiye için büyük tehlike olduğuna inanıyorum. Bu ülkenin Atatürk devrimciliğinin ve çağdaş cumhuriyetin korunabilmesi için toplum bilincinin artması kimlik bilincine saygı duyulması, etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmadan, bölünmez bütünlüğü koruyabilmek adına herkesin birbirine saygılı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu şekildeki düşüncemizden dolayı maalesef bu konuda da hoşgörüsüzlüğün yükseldiğini, yanlışların devam ettiğini devam etmeye de hep yatkın bir zemin bulmasından dolayı da görevimizi mecburen devam ettiremediğimizi ve bırakmak zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.
 
İstifasına rağmen hala CHP’nin bir üyesi olduğunu belirten Özdemir, arka planda çalışmaya ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmaya devam edeceklerini ve birçok konuda almış olduğu kararları da her konuda desteklediklerini söyledi. Özdemir, yeni süreçte atamayla 5 kişilik bir komisyonun belirlendiğini, bu komisyonun 30 gün içerisinde partiyi seçim sürecine götüreceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset