CHP’li Bingöl: "Mektup elimize ulaşmadı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu mektubun eline ulaşmadığını belirterek, "Bunu hiçbir CHP'li milletvekilinin kabul etmeyeceğini ifade etmiştik. Başbakanlığa anında

CHP’li Bingöl: "Mektup elimize ulaşmadı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifinde bulunduğu mektubun eline ulaşmadığını belirterek, "Bunu hiçbir CHP'li milletvekilinin kabul etmeyeceğini ifade etmiştik. Başbakanlığa anında bu teklifi reddettiğimiz düşüncesini içeren bir mektup ulaştırdık" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bingöl, "Mektup elime ulaşmadı. Daha önce de biz tavrımızı çok net bir şekilde koymuştuk. Parti olarak tavrımız çok netti. Bizim tarafımızdan uygun görülecek bir teklif değildi. Burada bize yapılan bu teklif bir anayasa ihlalidir. Böyle bir teklif yapılacaksa kurumsal düzey göz önüne alınarak yapılır. Parti grubuna yapılır bu teklif. Bireysel olarak böyle bir teklif yapmak anayasaya aykırıdır. Nihayet bugün son derece etik olmayan bir davetle bize böyle bir çirkin teklifle gelinmiştir. Bunu hiçbir CHP'li milletvekilinin kabul etmeyeceğini ifade etmiştik. Başbakanlığa anında bu teklifi reddettiğimiz düşüncesini içeren bir mektup ulaştırdık" ifadelerini kullandı.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin ve MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelen Bakanlık teklifini kabul etmesine ilişkin sorulan soruya Bingöl, şu değerlendirmelerde bulundu:

"7 Haziran akşamından beri çok ilginç olaylara şahit oluyoruz. Zaten bu süreci bu hale getiren sorumlulardan bir tanesi de MHP. Sayın Bahçeli o akşam o açıklamaları yapmasaydı bugün Türkiye çok farklı bir noktada olacaktı. Süreci tıkayan ve bu hale gelmesine yol açan Sayın Bahçeli ve MHP yöneticileridir. Sonuçta MHP'de bu tür gelişmeleri beklemek sürpriz değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset