CHP'li Belediye'den Kur'ân kursu açılışı

İzmir’in Çeşme Belediyesi,Çeşme Müftüsü Yahya Akman’ın talebi üzerine Reisdere Mahallesi’nde Kur'an-ı Kerim öğrenme kursu açtı. Tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan ve Atatürk köşesi de bulunan kursa ilgi yoğun oldu. Çeşme İlçesi Reisdere Mahall

CHP'li Belediye'den Kur'ân kursu açılışı

İzmir’in Çeşme Belediyesi,Çeşme Müftüsü Yahya Akman’ın talebi üzerine Reisdere Mahallesi’nde Kur'an-ı Kerim öğrenme kursu açtı. 

Tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan ve Atatürk köşesi de bulunan kursa ilgi yoğun oldu.
 
Çeşme İlçesi Reisdere Mahallesi sakinleri ve Çeşme Müftüsü Yahya Akman’ın talebi üzerine çalışmalara başlayan belediye ekipleri, aynı mahallede bulunan Reisdere Camii’ne 50 metre uzaklıkta Kur'an-ı Kerim öğrenme kursu açtı. Binası, Atatürk köşesi, mefruşat ürünleri ve sıralara kadar tüm eşyaları Çeşme Belediyesi tarafından karşılanan kursun açılışını, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu ve Çeşme Müftüsü Yahya Akman birlikte yaptı.
 
Açılışa ayrıca Çeşme Hacı Memiş Ağa Camii İmamı İsmet Kaya ile mahalle sakinleri de katıldı. Açılışta konuşan Başkan Tütüncüoğlu, “Buradaki kadınlarımızın Kur’an-ı Kerim öğrenebilmek için zor şartlarda eğitim gördüklerini öğrendik. Hemen çalışmalara başladık ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenebilmeleri için gerekli imkanları sağladık” dedi.
 
Bölgede uzun süredir Kur’an kursu açmak için teşebbüslerde bulunduklarını vurgulayan Müftü Akman, “Mahallemizde 60’a yakın hanım kardeşimiz, yağmur ve soğuk dinlemeden camide Kur’an-ı Kerim öğreniyordu. İhtiyacı belediyeye bildirince, derhal gerekli çalışmayı yapıp binayı ve içindeki tüm malzemeleri tahsis ederek 20 öğrenci kapasiteli kursu vatandaşlarımızın hizmetine açtı.
 
Kur’an kursunun dinimizi öğretmenin yanında sosyal aktivite ve kültür merkezi gibi hizmet vereceğine de inanıyorum. Burası eğitim yuvası olmanın yanı sıra dayanışma ve motivasyon merkezi, sosyal hayatla kaynaşma evi de olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset