CHP'li Başkanın katili teslim oldu

Adana’nın Seyhan ilçesi eski belediye başkanı ve imar komisyonu başkanı CHP’li Ahmet Cevdet Yağ’ı (61) öldürüp kaçan Mustafa Coşkun Özçakmak (54), 58 gün sonra kızının polise verdiği bilgiler üzerine yakalandı.Mustafa C. Özçakmak yakalandığında yeni kıyaf

CHP'li Başkanın katili teslim oldu

Adana’nın Seyhan ilçesi eski belediye başkanı ve imar komisyonu başkanı CHP’li Ahmet Cevdet Yağ’ı (61) öldürüp kaçan Mustafa Coşkun Özçakmak (54), 58 gün sonra kızının polise verdiği bilgiler üzerine yakalandı.

Mustafa C. Özçakmak yakalandığında yeni kıyafetleriyle dikkat çekti...

Ahmet Cevdet Yağ 12 Ocak’ta Özçakmak tarafından kurşunlandı. Vücuduna 10 kurşun isabet eden Yağ öldü. ’Jilet Coşkun’ lakaplı, 1’i adam öldürme 4 suçtan sabıkalı Özçakmak hakkında gıyabında dava açıldı. Ömür boyu hapsi istenen Özçakmak’ı yakalamak için 100’e yakın adrese baskın yapan polis 58 günün sonunda, sanığın kızı Celile Özçakmak’ın (25) telefonuyla hareketlendi. Önceki akşam polisi arayan Celile Özçakmak, oturdukları evin adresini de vererek, “Babam yanımda” dedi. Bu bilgi üzerine, verilen adrese çok sayıda ekip sevk edildi. Polis eve düzenlediği operasyonla Özçakmak’ı yakaladı. Sanığın üzerinde, olayda kullandığı sanılan ruhsatsız tabanca da bulundu.

Psikolojik baskı etkili oldu
Özçakmak’ın olay sonrası Mersin’de saklandığını söylediği, Yağ’ı yolsuzluk yaptığı için öldürdüğünü iddia ettiği öğrenildi. Dava nedeniyle adliyeye sevk edilen ve Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Özçakmak, “İfade verecek durumda değilim. Daha sonra savunma yapmak istiyorum” dedi. Savunması için süre verilen sanık cezaevine gönderilirken, duruşma ertelendi. Celile Özçakmak ise babasının firarda olduğu süreçte yerini bilmediğini belirterek, “Babam yanıma yemeğe geldi. ’Baba, polisler teslim olursan daha iyi olacağını söylüyor’ dedim. Babam da ’Ara gelsinler’ dedi. Bana numarasını veren komiseri arayıp, ’Babam yanımda’ dedim. Onlar da gelip, babamı aldılar. Babam kelepçesiz şekilde polislerin arasında araca binip, götürüldü” diye konuştu. Özçakmak’ın teslim olmasında polis ekiplerinin “psikolojik baskı” stratejisi ve planlı çalışmalarının önemli etken olduğu bildirildi.

‘Bu iş bitmedi’
Yağ’ın oğlu Gökhan Yağ, babasının imar komisyonu çalışmalarını çok şeffaf şekilde yürüttüğünü, bundan da bazı çevrelerin rahatsız olduğunu belirterek, “Olayın sebebini merak ediyoruz. Bizim bu şahısla aramızda herhangi bir kişisel husumet yok. Bir alacak verecek davası yok. Bir nedeni olmalı. O nedenin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yakalanmış olması, bizim için bu işin bittiği anlamına gelmiyor. Bu şahsın bu olayı işlemesine sebep olan, işledikten sonra 2 ay boyunca saklanmasına yardım eden insanların ortaya çıkarılmasını istiyoruz, ailesi olarak bunun takipçisi olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset